Monday, September 8, 2014

Babysitter yang reliable? Or not!

Hah. Still don’t want to expose whether adam dapat adik lelaki or perempuan. Kasi surprise sikit. But we already decide on his/her name, excited and can’t wait for him/her to come out from my stretching tummy! 

Baru je balik dari Klinik Kesihatan Pasir Gudang. As usual, ramai orang (+_____+)” So far Baby Adam OK and his next appointment will be next 2 months and me, myself memang dah lama start weekly checkup sebab ada a teeny weeny prob mcm low HB, HPT, gastric bla bla bla since 4 months preggy. Mabuk-mabuk kurang, sakit kepala berkemungkinan puncanya dari kerja dan kurang tidur. That’s why I guess I have to take a break from work sekejap. After all, anak-anak dan kesihatan lagi penting dari everything, right? Kalau kesihatan tak jaga, sorry to say there’s no one reliable that I can trust on taking care of my kids. 

Talking about reliable or not, my mom said I’m fussy, but I’m not. Takkan hantar anak tak check whether environment selamat or tak, pergaulan macam mana etc. Kalau kita hantar anak kita, lepas tu nampak grill pintu besi dekat rumah dia tak berganti dan berkarat patah-patah; what happen if Adam main-main dekat situ and terluka? Tak ke tak pasal-pasal kena kancing gigi dan seangkatannya. Ish, kita nak buat kerja dekat lab pun tak senang. And banyak lagilah.

Ya ya ya they can say alah aku ada anak 5,6,7 OK je semua anak aku. Membesar elok je, boleh je jaga. Sorry to say la ek, if something bad happen, ko nak cakap apa? Susah nak cakap dengan orang macam ni. I know this kind of people, if something bad happen mesti dia salahkan kita balik. Been there, done that. Serik. Anak kita tau, bukan senang nak dapat anak apetah lagi nak jaga dia betul-betul. Amanah dari tuhan ni. 

Alhamdulillah, sejak 7+ months everything is OK. Gastrik dah tak ada, even HB paras hidung tapi tu boleh diusahakan and of course my main concern- baby’s position. Sejak baby dah pandai pusing-pusing last 3 months, dia breech. Senak pundi kencing I, dah la perut I kecik. Bila berjalan je jangan cerita, 100m berjalan 4 kali berhenti rehat. Bukan sebab penat, tapi baby tersangatlah aktif. 

Semoga selamatlah semua hendak-Nya. Dipermudahkan segala urusan. Amin. OK, nak sambung masak. Nak update on the go dah tak boleh. Kena jugak menghadap lappy. 8 months relationship now I have to say bye-bye to my Note. Dah rosak, skrin pecah berderai. Nak tukar skrin kena tukar kena ribbon bagai. MAHAL~ (T_____T)” Dengan keadaan sekarang usahkan nak beli lagi sebiji, nak bela pun tak tahu boleh bayar ke tak, skrin ribbon bagai bukan murah sama charge nya beli lagi sebiji tablet. Apa-apa hal duit nak kena dulukan baby bulan 11 ni. Tak apalah, nanti ada rezeki dari langit tu *sedapkan hati*

0 comments:

Post a Comment

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...