Thursday, January 9, 2014

Sweets for My Sweet: Cheezylicious and Dessert Queen Cake Shop

     Adam makan bubur nasi+ikan bilis+kacang pis hari ni. To be honest, he doesn't like it. Semalam suap bubur pisang bukan main lagi dia makan. Bahaya ni, suka makan manis-manis. Adoi. 
     OK. Berhenti babbling. Sebenarnya Lin nak cakap pasal dessert. Sekarang ni business bakery merata-rata macam cendawan tumbuh lepas hujan, orang kata. Antara manisan yang top macam macaron, kek pelangi, velvet cake, pavlova and paling latest sekarang ni cheezy lava-type-of-cake. At first I was like, apa tu cheezy lava? Rupa-rupanya kek span biasa pastu bubuh cream cheese je. Ceh itu je. Tapi Lin beli juga. Azab nak buat sendiri time-time status tengah ibu beranak sepuluh ni. Hahaha. 
     When it comes to dessert, paling Lin suka mestilah pavlova. Masam manis, yummy! Kalau comel macam ni boleh habiskan 10 biji.
RM2++/piece at Cheezylicious
...and another signature from Cheezylicious, of course lah Cheezylicious bun yang banyak Cheese luar dalam. Sedap!
RM2/piece
Oh, tadi baru je lepas makan ni:
Cheezy melt Oreo, Nutella and Pandan. Paling sedap Oreo! Each cost RM4. If you stay in Pasir Gudang, singgahlah dekat Dessert Queen Cake Shop [in front of Marrybrown Taman Air Biru, dekat dalam carwash]. Kedai baru, Lin pun baru tahu hari ni. 

P/S: Jemput makan.

4 comments:

  1. ada kawan baru sebut pasal dessert queen ni..terus google & jumpa blog ni

    ReplyDelete
  2. ada kawan baru sebut pasal dessert queen ni..terus google & jumpa blog ni

    ReplyDelete
  3. ada kawan baru sebut pasal dessert queen ni..terus google & jumpa blog ni

    ReplyDelete
  4. Dah tukar tempat. Sederet petronas tong gas dekat2 situ jugak. N dah buat ala2 cafe.. boleh try meatball n pelbagai minuman. :P

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...