Friday, January 3, 2014

Solid Food!

Oh, tak tahulah kenapa anak yang nak makan tapi ibu dia pula excited lebih.
(^_____^)"
Tak sabarnya tunggu hari Sabtu. Baby Adam genap 6 months!

4 comments:

  1. sy ade beli yg teething tu, tp kno what? benda tu keras super duper mcm kayu!! even kita sendiri nk gigit pun keras subahanaAllah! hahahahaa, n tersadai lah di tepi dapur tu.. kesian tengok baby gigit2, tapi x dapat rasa apa2 sebab benda tu xdek flavour pun. haha... rasanya, ibarat bg baby gigit 'kayu keras' je.. camtu la perasaannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, terbeli pulak. CUma dpt jd pengganti teether je lah nampaknya. Baby Qiela dulu makan ap?

      Delete
    2. xpe, sama lah kita..tersilap beli jugak... biasa lah..perempuan, nak2 pulak eksaited sgt baby nk start solid foods.. hahahah... been there done that. kila mula2 beli mcm2 jugak, cerelac, biskut perisa oren jenama ape ekk, lupa dah..farleys kot? mcm2 jenis perisa cerelac, gandum madu, soya beras, beras sahaja..hahaha... heinz tu pun ada beli, mula2 beli perisa lobak+keledek & ape tah..konon nak tiru mcm dr halina, dia bagi anak dia try 1st food heinz perisa keledak+carrot ape ntahhhhh....lupa ah..mula suap, dia makan... tapi, kila rasa curious nk tau..ape ekk rasa dia..kila pun rasa && guess what...kila terus buang. hahaha, rasanya macam......eeerrrr, undescribedible!!!! x sedap,,,tp inas relax je makan, hahaha... well, dia bukan tahu apa pun, tau nganga je.. hhihi.

      well,
      kila cuma boleh pesan..kalau ada masa, buat la bubur baby sendri, u kno whats inside....kita x patut intro baby terlalu awal dengan sugar/salt semua bahan perasa...

      tapi, ive break the rules. kila bagi je nestum & biskut baby & biskut marie & ntah apa-apa je makanan/buah....sebab apa? sebab my mom did it first! haha, bila cakap NO..dia akan ckp...dulu tak ada apa punnnnnnn......nak lawan pun xley. &&&&& rasanya faktor kila bekerja & tak ada masa sangat adalah sebab kila bg je nestum & biskut baby tu. easy like one shots only. tp im not toooo bad, sabtu ahad kila cuti..still buat bubur untuk dia. nasi+carrot+potato, blend...done!

      err, panjang pulak comment kite ni kan. kbye! (malu)

      Delete
  2. Lin...nape xnak bagi puree homemade?senang jer pun..bagi apple..keledek..pear..kalau kita buat sendiri,lagi elok kot.takde bahan pengawet sume..cuba lin google..tp ni pendapat i jerlah..hehe.goodluck.

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...