Tuesday, January 14, 2014

Review: SCARF Perfume...wanginya!

     Apa minyak wangi kesukaan awak? How it smell like? Kenapa mesti pakai minyak wangi? Bagi Lin, Lin pakai minyak wangi sebab nak increase confident bila berdepan orang ramai and to feel good bout myself as it can boost my mood positively. Yelah kalau busuk-busuk, orang pun tak selesa dengan kita kan?
     scarf perfume
Maklumat Produk:
Scarf Perfume is the inspired creation of Bryan Gan enhancing the uniqueness of every woman. Designed to reflect and highlight the different personalities of a woman's life. Flexible and free to express your mood and fashion of the moment with a fragrance that is remembered.

EDP. Bebas Alkohol. Berdaftar dengan BPFK.

Terdapat dalam 5 variasi:
Active & Exotic
Wangian yang menonjolkan ciri-ciri kewanitaan dan manis. Aroma erotik dengan cinta, kasih sayang dan semangat, ia sesuai untuk masa yang romantis atau untuk menarik perhatian kepada kecantikan anda.
Elegant & Luxury
Satu aroma yang memaparkan imej wanita berdikari daripada hari ini, iaitu tabah, menawan, anggun dan mewah. Sesuai untuk majlis formal, mesyuarat atau makan malam. Jadikan diri anda cemerlang dan diingati sebagai seorang wanita yang penuh keyakinan dalam kehidupan dan kerjaya.
Nature & Outdoor
Satu aroma semula jadi yang merangkumi cinta kepada alam dan aksi luaran. Mencerminkan suasana kehidupan yang didiami, sihat, pengembaraan dan kecergasan dan kebebasan peribadi dalam wangian ini. Berikan percikan menyegarkan kepada deria dengan nikmat alam semulajadi.
Fresh & Light
Menyegarkan ruang anda, berehat untuk masa ini dan menikmati kegembiraan mengelilingi anda dengan wangian ini yang segar dan nyaman. Hujung minggu yang santai jauh dinikmati dalam aroma aman. Bebaskan diri daripada kerisauan harian dan beri ruang yang terbaik kepada hidup anda.
Smart & Casual
Untuk masa sekarang, sejenak, kegunaan harian atau, satu aroma mesra khas “helo” yang sentiasa menambah senyuman kepada kawan-kawan anda, suasana kerja atau kenalan baru. Menjadi pintar dan kasual untuk sebarang aktiviti, dengan kegembiraan dan nikmat hidup.

Made in Malaysia.

Harga:
Premium Pack [5 x 15ml]: RM167
Mini Pack [5 x 2ml]: RM37
Single Pack [15ml]: RM47

My Verdict:
scarf perfume
Premium Pack courtesy from SCARF Perfume
Cantik kan packagingnya? Simple and sturdy slide box, boleh buat hadiah hantaran or maybe for your special love one, your mom etc. ;) Been using this for a week now. Honestly at first Lin bau perfumes ni, semerbak kuat mungkin menyebabkan pening kepala dekat sesetengah orang. Clearly stated there dekat packaging EDP which stand for *Eau De Parfum, sembur nya bukan main lagi merata macam pakai cologne. Hahaha. So, Lin cuma sembur sekali dekat wrist and neck and the smell stay all day. Kalau pakai dekat tudung lagilah. Jimat! Agak-agaknya 1 bottle boleh tahan berapa lama?
     My favourite? Semua wangi, but if I have to choose between this 5, I would choose Fresh & Light [Blue] and Smart & Casual [Yellow] sebab both wearable as everyday fragrance. My hubby pula love Elegant & Luxury [Purple]. He said it is because, it have that "woman-ly" scent that he like, yada yada panjang lagi explaination dia. That's what will happen if you ask your man opinion :P
This is spray bottle kind of perfume. As I said ealier, SCARF Perfume ni EDP; which is sangat pekat and kuat baunya. We tend to spray a lot! Kalau tukar "kepala"nya to roll on mesti dapat jimat banyak. Berbaloi-baloi ;) In addition, perfume ni tak ada alkohol so tak perlu risau nak bawa solat kalau tersembur dekat pakaian.
     Oh, they did have Mini Size:
So, sesiapa yang interested can get this mini pack first. Personally, I will. Sebab it smaller and vial type, which I can control banyak mana nak guna. Last but not least, I love SCARF Perfume and will recommend it to you girls. Get yours HERE: Senarai Pengedar SCARF Perfume.

Follow SCARF Perfume for more info and promotion:
WhatsApp 018-4666453

*Eau de Parfum (EDP)
Wangiannya cukup tahan lama sehingga 8 - 10 jam. Jenis wangian ini mempunyai alkohol yang sedikit dan peratusan pati wangian adalah antara 15 - 20 peratus. Oleh sebab itu, aroma wanginya cukup kuat dan tahan lama sehingga ke 24 jam.

1 comment:

  1. Dah lama nak cuba perfume scarf ni tapi pricey. Tak sangka pula ada mini pack. Nak cuba la nanti. :)

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...