Monday, February 25, 2013

"Kerja" for real.

     Penatnya kerja (x_____X)" 1st day kerja kaki dah rasa nak tercabut, pinggang rasa nak patah. Penat juga kerja kat retail pharmacy ni. Ingatkan kerja layan customer je. Balik je terus pergi JJ Permas Jaya. Kena beli kemeja putih la pula. Badan dah betul-betul letih kot tapi terpaksa juga gagahi jua~ kang bising pulak supervisor.
    Ni kira first time la jejak JJ Permas Jaya. One word: Boring~ setingkat je and tak ada apa pun. Berbalik pada hal kemeja tadi, kehulu-kehilir juga lah mencari dekat dalam JJ tu nak tercabut nafas pun ada. Dah jumpa sehelai tapi kecik pula. So, Lin minta lah tolong sales assistant/SA dekat situ kalau ada kemeja yang sama dengan size yang lebih besar. Haram tak layan. Benci sungguh. Jam baru pukul 8 lebih kot, dah tak nak kerja ke? Asyik berborak je dengan SA lain. Lepas tu dia tak cari, dia boleh kata baju tu dah tak ada size. Keadaan dah mendesak, Lin cari juga slow-slow. Adalah dalam 40 minit macam tu, Alhamdulillah jumpa juga baju yang Lin nak cari tu then makan dan terus balik. Dah penat sangat~
     Lama tak update blog. Ingatkan nak cari broadband la. Tapi malas nak subscribe yang ada kontrak bagai. Lin plan nak pakai yang prepaid je. Celcom ada Instanet and Maxis ada pun ada prepaid broadband. So mana yang best ek?

Saturday, February 23, 2013

Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com



Pencarian bloglist Mia bermula tepat jam 12.01 tengahari dan akan berakhir jam 11.59 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Wednesday, February 20, 2013

Kopi dan Pasta| Some Amazing Facts about Japan

1 - Did you know that Japanese children clean their schools every day for a quarter of an hour with teachers, which led to the emergence of a Japanese generation who is modest and keen on cleanliness.

2 - Did you know that any Japanese citizen who has a dog must carry bag and special bags to pick up dog droppings. Hygiene and their eagerness to address cleanliness is part of Japanese ethics.

3 - Did you know that hygiene worker in Japan is called "health engineer" and can command salary of USD 5000 to 8000 per month, and a cleaner is subjected to written and oral tests!!

4 - Did you know that Japan does not have any natural resources, and they are exposed to hundreds of earthquakes a year but do not prevent her from becoming the second largest economy in the world? -

5 - Did you know that Hiroshima returned to what it was economically vibrant before the fall of the atomic bomb in just ten years?

6 - Did you know that Japan prevents the use of mobile in trains, restaurants and indoor

7 - Did you know that in Japan students from the first to sixth primary year must learn ethics in dealing with people -

8 - Did you know that the Japanese even though one of the richest people in the world but they do not have servants. The parents are responsible for the house and children -

9 - Did you know that there is no examination from the first to the third primary level; because the goal of education is to instill concepts and character building, not just examination and indoctrination. -

10 - Did you know that if you go to a buffet restaurant in Japan you will notice people only eat as much as they need without any waste. No wasteful food.

11 - Did you know that the rate of delayed trains in Japan is about 7 seconds per year!! They appreciate the value of time, very punctual to minutes and seconds

12 -. Did you know that children in schools brush their teeth (sterile) and clean their teeth after a meal at school; They maintain their health from an early age -

13 - Did you know that students take half an hour to finish their meals to ensure right digestion When asked about this concern, they said: These students are the future of Japan.

Alhamdulillah.

     It's been a while since Lin update blog ni. So many things happen for the past 2,3 months. And Alhamdullillah so far everything OK :) Start next week Lin dah start kerja, area JB juga tapi disebabkan ada problem sikit nak travel jauh-jauh so I guess kena sewa rumah/bilik dekat dengan tempat kerja. Itupun dah been taken care of. So I'm hoping for the best, semoga semuanya dipermudahkan. Amin.

Tengah fikir nak sambung study PJJ or tak :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...