Tuesday, August 27, 2013

Review: BeautyQ Exfoliating Foot Mask brought to you by HERMO.my ;)

I have this problem, tapak kaki tak cantik sebab malas bubuh Vaseline and pakai stokin before tidur. Rasa macam dah terlambat nak buat, and it will take much time to get my virgin feet back. *nanges* But you know, last two weeks [or more (+_____+)"] Lin diberi peluang by Hermo.my to try this new product: BeautyQ Exfoliating Foot Mask. This is my first time using this. Outcome? Read this entry till the end, sila jangan muntah sebab banyak gambar kaki. Thank you.
[Click picture for larger view]
Dalam packet ni ada sepasang foot mask.
All you have to do is carefully cut the dotted line macam dekat atas ni and pakai macam kasut, letak cellophane tape supaya tak tercabut. Nak lagi selamat? Lepas dah lekat semua, pakai stokin. So, tak menganggu nak berjalan-jalan kan. Leave it for 60-90 minutes baru tanggalkan and bilas dengan air sampai bersih.
Lepas tu, expect kulit mati anda akan tertanggal after 5-7 days.
Price: Normal price RM35.90 tapi kali beli dekat Hermo.my, you can get it for RM29 only!
My Verdict:
Ini kaki selalu pakai kasut. Callus Callus Callus everywhere~ (T______T)"
Nothing happen for the first few days kecuali macam ada gatal-gatal sikit after pakai then hilang. Tapi pada hari ketujuh dan seterusnya~ this thing happen:
#Day7
Sila jangan rasa nak bagi kaki dekat I bila tengok gambar-gambar ni. Tapak kaki Lin mengelupas ya amat tak boleh handle. Tak sakit pun, but I can't stop people staring on my feet and asking what happen. Duh. (*_____*)" My hubby and adik Lin lagilah, asal dekat je diorang just can't resist cabut-cabut my dead skin.
#Day8
#Day9
#Day10
It takes me a while nak ambil gambar kaki bagai, but here's the result. Jenuh juga menyapu rumah sebab dead skin bersepah-sepah. But it worth it, see?
Finally, licin dan lembut! Well, I don't mind using this product again ;) Teruja tak? So, give Hermo.my a visit and find out more amazing and awesome stuff there. Dahlah barang original, more cheaper than harga pasaran plus they do get a lot of positive feedback from other blogger. So, tak perlu risau nak membeli belah dekat Hermo.my. Nak beli foot mask yang Lin pakai ni? You can get it HERE.

Follow Hermo.my for more exciting deal! ;)
Website: hermo.my
Facebook: hermo.com.my
Instagram: Hermo.my

Thanks Hermo.my!

10 comments:

  1. Woww!! Berkesannya! Saya punya craked heel teruk sgt, nak try ni lah! :) Thanks for the review.

    ReplyDelete
  2. syok tengok kulit mati tu. rasa nak kopek je. hehe.

    ReplyDelete
  3. wahhhhh...mcm besz je ,nak try gak laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try2. Beli kat HERMO murah. Link produk ada dekat entry atas k?

      Delete
  4. Ngerinya!!! Huhu. I ni penakut. Memang taklah i nak try mende alah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun takut mula-mula. Tapi berkesan. Kalau nak pakai, better time cuti seminggu. Siksa wo~

      Delete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...