Tuesday, March 12, 2013

Resepi Bubur Ayam.

I'm a fan of bubur ayam. So hari ni Lin buat bubur ayam for brunch. Easy to make, versatile and of course; nutritious. Plus, tak ada unsur-unsur subhah atau keraguan. So here it is:

Resepi Bubur Ayam Suzlin~ 3-4 hidangan

Bahan-bahan:
1 ulas bawang putih
2 ulas bawang kecil
5cm halia potong keping besar; nanti senang nak buang masa makan.
Sayur- any vege yag keras dan tak mudah hancur will do [Lin suka letak carrot]
Isi ayam potong kecil-kecil
1 sudu kecil sesame oil
1 pot beras dan air secukupnya
Cili and Spring onion for garnishing if you like [Lin tak suka dan tak bubuh pun]
Serbuk White Pepper and garam secukup rasa

Caranya:
1. Tumis bawang sampai wangi dan masukkan ayam. Kacau sikit-sikit, tak perlu sampai ayam masak.
2. Masukkan beras dan air serta halia biarkan mereneh sampai jadi bubur.
3. Bila dah siap, hidangkan dengan spring onion, white pepper and sesame oil. Sedia untuk dimakan.

Result: Honestly rasa dia sejibik macam bubur ayam McD. Try it yourself :)

6 comments:

  1. sllu wat, sbb dlu kje mcd. hahah

    ReplyDelete
  2. sy pun suka..tp kt rumah sy buat utk sy sorg sj..yg lain xmkn..

    ReplyDelete
  3. saya pun suka bubur ayam! thanks for sharing, lin. :)

    ReplyDelete
  4. salam..mintk resepi sket.. hhehe.. searching for bubur ayam... tetibe hubby request nk bubur ayam... mcm sdap je...hehe...

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...