Sunday, May 27, 2012

ASUS or SONY VAIO?

Sebelum ni Lin pernah mention yang lappy Lin rosak kan?
Bila Lin beritahu ayah, dengan baik hatinya ayah nak belikan laptop baru untuk Lin. Sekarang Lin tengah decide nak beli laptop mana, semalam Lin ada survey lappy dekat AEON Tebrau.
My hubby cakap beli Asus A43TA, tapi SONY VAIO netbook tu macam cantik. Cuma netbook tak boleh bubuh CD or DVD la kan.
Sebenarnya Lin tak kisah laptop macam mana, same spec macam Acer 4315 Lin pun tak apa. Don't care much. Asalkan tahan lama macam Acer 4315 tu.
[6 tahun menabur bakti tau~~Tak pernah rosak]
Boleh buat kerja, boleh main game. Dah cukup. kan-kan?
Tak silap Lin 1-3 Jun ni ada Malaysia IT Fair dekat KSL JB. Maybe boleh survey lagi lappy before balik Ipoh next week.
 

Korang ada cadangan tak? Cadangan lappy lain pun tak apa~ please.

For the first time. Macaron.

Lin tak pernah makan macaron, teringin sangat nak try.
Kalau nak beli online, ada minimum order and costly sikit la.Tapi, nak dijadikan cerita, semalam Lin pergi AEON Tebrau and ternampak banyak gila macaron dekat Delifrance. Dengan excitednya Lin terus beli caramel macaron. Sekeping RM3.70.
(>______<)"
Sedap, luar macam keras and dalam lembut sikit. 
Rasa dia manis, even Lin ni sweet tooth memang tak boleh makan banyak-banyak. Cepat muak.
Korang pernah try tak macaron? share la dengan Lin experience korang.
(^______^)"

Thursday, May 24, 2012

Blogwalking Time!

[klik gambar untuk tumbesaran pesat]
Selain Lin blogwalking dekat bloggers yang tinggalkan link dekat Shoutbox, FB group etc, 
Lin guna Google Reader untuk baca entri-entri blog yang Lin follow.
Korang macam mana?
v(^______^)v





Tell the world I'm coming home.

     Alhamdulillah, hari ni dah masuk hari ke-4 Lin di Pasir Gudang. Setakat ni tak ada buat apa-apa (>_____<)" Kelmarin ajak Baby Daniel dinner dekat McDonald.
 
 
Then semalam kami pergi City Square JB. Jalan-jalan je. Mati kutu sebab tak tahu nak buat apa sebenarnya, terperap dekat rumah 24/7 pun tak best juga. Nak kerja malas pula (>_____<)" 
     Ayah beli Kinohimitsu Collagen, tapi ayah tak makan sebab allergic. Collagen ni baik untuk kulit kan-kan? So, Lin makan lah sampai habis. Tak elok membazir, lagipun tinggal 4 botol je dalam dia. wawawa~ 

Otak jammed bila tak pegang komputer, internet sehari.

Saturday, May 19, 2012

Segmen: Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Ain!!!


Kita join bloglist Ain~~~~!
Jom join kita.
v(^________^)v


Klik sini untuk informasi lanjut.

Friday, May 18, 2012

Las papewr~~

Alhamdulillah, Encik Qushaiey dah habis exam pagi tadi. Bak kata beliau, 
"Las papewr~". 
Tak tahan lagi dah Lin tengok muka tension lagi ketat dia hari-hari. Maybe sehari dua ni kami still in Ipoh, then nak balik JB as ayah dah banyak kali mesej and call asyik tanya bila nak balik. Can't wait~ lama sangat dah tak balik JB. So, sekarang tengah bersenang-lenang dekat rumah
v(^______^)v 
Nikmat sungguh cuti. Lama pula tu, sampai 30th July. Lepas tu Lin sambung praktikal dekat Klinik Kesihatan Greentown, Ipoh pula. Tak tahu nak buat apa cuti ni. Maybe nak ajak adik Lin start buat business. Tapi tak decide lagi nak buat business apa; Felt craft or cupcake?
One more thing, korang dah try Chicken Foldover dengan new Sundae Caramel dekat McDonald? Last three days, kami pergi brunch dekat sana. Teringin sangat nak makan McD kan~
Sedap juga, and besar and mengenyangkan. (>_____<)" tapi mahal sikit la. Nak makan McD hari-hari memang tak mampu. Cuma, a lil bit sad la dengan sundae caramel dia. [I'm a SUPER fan of caramel] Tak tahu nak explain macam mana, tapi of course sundae caramel Burger King much, much better than this. Ini pendapat Lin, selera orang lain-lain. Cepat-cepat pergi beli and rasa, sebab sundae caramel ni limited time je ada.

Monday, May 14, 2012

Beli-belah.

     Baru balik makan dekat Restoran Tomyam Batu 6, and terus pergi Giant nak cari shower foam Shokubutsu yang murah tu. Semalam tengok iklan dekat paper, kat Giant ada jual shower foam murah. Normally 600ml dalam RM8++. Ni RM4++ jeTapi hampa, dah habis. So, beli sikit barang-barang yang diperlukan macam sabun cuci pinggan. 
     Seri Murni Masak Lemak dengan santan tu nanti nak masak lemak kobis, favourite Lin. Segera je. Mesti musykil kan kenapa Masak Lemak pun nak beli perencah segera? Cerita dia macam ni, bukan Lin tak pandai masak, kalau tak pandai sekali pun boleh tanya ibu or google je kan? Buku resepi pun ada. Cuma setiap kali Lin masak, tak sama macam ibu masak. Walhal bahan semua sama. *air tangan tak sama agaknya*. Last 2 years, Lin nak try beberapa pes Seri Murni and beberapa jenama lain. Bila dah try, nyatalah pes Seri Murni yang paling best. Rasa macam masakan ibu (^______^). Nyumnyumnyum.
     Walaupun hari ni last paper, Lin tak tahu kenapa Lin macam blur and tak ada mood. So I buy some "mood-lifter" *alasan, walhal memang suka junk food*. Chachos, favourite! Cadburry untuk my hubby, juice and V-Soy. 
     Beli 2 keping Pantene, Intensive Treatment for hair. Sekeping RM1 je beli dekat Giant. Tak payah beli yang besar, bukan selalu guna pun~ Nak buat "Pampered Time" dari hujung kaki sampai hujung rambut. Really need it right now.
      
Nak survey susu mengandung yang paling best.

Serbuk Pencuci.

Semua orang pun guna serbuk pencuci kan? Tak kira lah surirumah ke student ke, semua pun cuci baju. Lin suka jenis serbuk. First serbuk pencuci Lin, Breeze then Kao Attack, lepas tu guna MaxKleen. Currently I'm using Top, ni first time guna. Teruja nak guna Top ni sebab dia ada anti mite-dust formula, sesuai untuk orang yang allergic macam lin. My husband cakap dia suka bau Top and baju bersih tak berbau [sebab dia yang basuh baju]. Murah lagi. But I do prefer Fab. Before ni guna Fab. 2.5kg dalam below RM15.
Fab baru bau Lavender paling wangi. Last time beli yang Lavender and warna biru. Dua-dua pun wangi, RM4.90 each yang size sedang [tak ingat berapa gram]. 
Sebelum Lin guna Fab, Lin guna Maxkleen. Lama juga Lin guna ni. Lin beli ni sebab berkesan. Mula-mula dulu masa dekat hostel, kawan Lin yang guna. One day, detergent Lin habis, Lin pinjam la dia punya. Stokin putih Lin tak payah rendam or sental pun terus putih berseri. Tapi bila Lin pindah rumah baru, Lin guna mesin basuh manual yang tuan rumah bagi and guna serbuk pencuci yang sama, hasilnya hampeh. Rasanya mesin basuh pun main peranan juga kut. Maxkleen sesuai pakai dengan mesin basuh automatik je. Agaknya lah~

Ibu pakai Kuat Harimau

Ok. I'm finally back.

     Baru sampai dari Sungai Petani pukul 2 pagi tadi. Hari ni ada last paper pukul 9 pagi; last paper. To be honest, entah apa-apa kita jawab.(>______<)" Tawakkal je la. As tadi last paper, maknanya cuti sem 2 bulan dah start! Rasa macam nak balik JB, tapi macam ada dua, tiga perkara yang perlu diselesaikan sikit especially buku log yang belum ambil dekat hospital and Research. Disebabkan dua benda ni, kita rasa rasa excited and tak berapa excited at the same time.
     Tak tahu nak buat apa cuti 2 bulan ni. Nak kerja macam malas. Kalau ada geng best lah juga. Sekarang otak tengah blur, tak nak fikir apa-apa dulu. Nak bagi otak "tempoh bertenang".

Friday, May 11, 2012

Exam mode. Still.

 Yup, currently updating my blog dekat IT Lab college.
(T_____T)
Sedih gila laptop dah mati, tak menyala lansung.
Petang nanti ada satu lagi exam OSPE.
[Dah practical pun kena pergi exam...pfftt~~!]
Then next week Monday, last paper.
...maybe...
kita nak balik Sungai Petani kut hari ni.
jimat belanja. makan pun terjaga.
(*______*)
*mode: hidup menumpang*
Hahaha.

Winners of Emily2u.com 4# Giveaway!


[pic credits to Emily2U]
Alhamdulillah~ Kita menang Free lunch for 2 dekat Impiana Hotel, Ipoh.
Special thanks to Emily2U.
v(^_______^)v

Nak celebrate habis exam dengan makan banyak2 
(-_____-)"

Thursday, May 10, 2012

Thursday Morning.

Just got back from breakfast @Tanjung Rambutan.
In front of Maktab Perguruan Ipoh.
Makan Mee Kicap. (-____-) tak sedap.

Yesterday, dapat mail lagi. 
Yeah~~
Hadiah dari Popular dengan Kleenex dah sampai!
Tapi sadly, nak tengok The Lady dekat mana?
Tak ada dekat Ipoh.
(-____-)
So, before tarikh tayangan habis. I've decided to give to er..anyone?
Sesiapa yang duduk KL boleh la kut.

Rasa macam nak balik SP this week.

Tuesday, May 8, 2012

Nasi Goreng Kampung.

I'm a fan of "Nasi Goreng Kampung"
Like seriously~ I can eat NGK a whole month.

@Zaid Tomyam, Bandar Sunway

and this one dekat Tomyam Batu 5, Tambun.
Both sedap. Tapi kalau ikan bilis tu goreng asing. Baru la sedap. Crunchy sikit.
(-____-)"

Exam Cramming.

 
Exam Time.
Pening kepala memasukkan semula-mula "data-data" dalam "memory" yang dah tepu ni.
Sempat juga curi masa update blog dekat IT Lab kolej.
(>_____<)"
So many thing nak fikir, nak ingat, tu belum benda-benda lain lagi.
Exam, log book yang tak bersign, Research yang tak tahu pucuk pangkal, Laptop yang rosak etc.
sigh~
Paper last next week, then ganti praktikal 3,4 hari and make sure hal log book settle dah boleh tarik nafas lega sedalam-dalamnya.
Cepatlah masa berlalu. Tak sabar nak balik Johor.

Semoga segalanya dipermudahkan.


Saturday, May 5, 2012

[review-ing] MrLens Malaysia| FreshLook Colorblends Green

MrLens Malaysia| FreshLook Colorblends Green. Lin dapat 2 kotak Freshlook Colorblend dari MrLens Malaysia untuk review and take part dalam Pretty Sexy Beautiful Eyes Blogger’s Contest
So, for this contest Lin pilih Freshlook Colorblends Green dengan Sterling Grey. Tapi disebabkan dua-dua monthly disposable, Lin review yang Green dulu. Bulan depan baru Lin yang Streling Gray tu.
v(^_______^)v
#inside peek.
Warna mata Lin dark brown. Lin pilih warna Green ni sebab warna dia tak menyerlah sangat and nampak natural as kalau korang perasan dekat lense ni ada warna coklat juga. Kan? Lagipun Lin pernah tengok kawan Lin pakai, cantik sangat.
 
SEBELUM 
SELEPAS
 
Bajet comel habis. Hahaha. 
Komen saya: OMG! [over excited] Perfect. Tak terlampau obvious, nampak natural and buat orang asyik bertanya, 
"Eh, anda nampak lain hari ini. Tapi apa ya yang lain ek?"
*seem legit*
Hah! Just what I like. ngeh~
Ok dear, let me introduce y'all to MrLens Malaysia!
MrLens Malaysia adalah satu platform dimana anda-anda semua boleh beli pelbagai jenis kanta lekap yang berjenama [and of course la original] dengan harga yang lebih murah.
Name it! 
Acuvue Tru Eyes, Acuvue Moist, Acuvue Oasys, Acuvue Oasys Astigmatism, Acuvue Define, Soflens 38, Soflens 59, Soflens Toric, Purevision 2, Purevision HD, Biomedics 38, Biomedics 55, Proclear, Definition, Focus Dailies Aqua Comfort, Focus Night & Day, Air Optix, Air Optix for Astigmatism, Freshlook One Day, Proclear 1 day, Sauflon Clariti 1 day, Soflens daily disposable, Acuvue 2, Acuvue Advance, Adore Dare, Adore Imagene, Adore Pure Eyes, Air Optix Multifocal, Biomedics 55 Evolution, Biomedics Toric, Blincon BB, Blincon Big Eyes, Blincon Classic, Blincon Elegance, Blincon Jazzy, Blincon Sweetie, Chameloen, Colorvue, Freshkon Alluring Eyes, Freshkon Color Fusion, Freshkon Dezigner, Freshkon Mosaic, Freshlook Colorblends, Maxim Color Blue, Maxim Colors Orange, Maxim Color Pink, Maxim Color Toric, Sauflon 55UV, Sauflon Bioclear, Saulfon Bioclear Toric, Sauflon Clear Comfort Aspheric, Soflens Multifoca and etc.
 Ini serious, betul. MrLens bermula dari Switzerland pada tahun 2002 dan kini menjadi reseller kanta lekap paling besar di sana, Europe, and sekarang in Asia!

blablabla...kiranya MrLens memang fully establish and salah satu company yang sangat dipercayai.
The best part is!
bukan sahaja murah, they do provide Free Delivery For purchases above RM50 for selected areas in Klang Valley. 
Untuk yang tak tinggal dekat area Lembah Klang, it's OK. Jangan sedih-sedih. Anda boleh dapat diskaun RM20 dengan MrLens Malaysia "Share with Friends" kempen. Caranya:
1. Invite kawan anda untuk Like Page MrLens Malaysia dengan klik Share with Friends. 
2. Bila dah cukup 10, key in e-mel anda and klik "Get a Coupon". As simple as that!
Selain itu, dengan adanya *"Friend Recommendation Program" anda boleh dapat lebih banyak lagi diskaun. 
[*To earn discounts to shop at MrLens.com.my but need to register and friend must pay full and purchase 1st before getting rewards]
senang kan? Dah, jom serbu MrLens Malaysia and like page MrLens dekat Facebook.

Nak Main Makeup-makeup tak?


Semalam main makeup-makeup. Geram sebab tak dapat pergi promosi makeover Kak Fyna dekat Taman Ria last month. Busy sangat.
(>______<)"
Kita tak pandai makeup. Kita tengok tutorial Kak Fyna
Sucker Punch: Baby Doll inspired makeup
Hasilnya:
OK. Sila muntah.
  

so, what do you think?

I'm back.

Tadi pergi Pasar Tani dengan PC Fair dekat Stadium Ipoh.
Bila tengok banyak-banyak pokok macam ni, geram nak bercucuk tanam juga.
(x______x)
#rumah.
[view from beranda]
cantik.
and Currently dekat CC, gigih mengupdate blog. (T_____T)"
Nak review pasal Freshlook Colorblends. *wink*

Thursday, May 3, 2012

Mr.lappy dah nazak (@_____@)"

Try buat short entry guna Nokia C6 yang tak boleh guna "enter". pfffftt~ dah xdapat diselamatkan. (>______<)". Testing...Testing...Testing...                                                                                                                        

Menang Tiket "The Lady"!

Alhamdulillah~
Carilah kita pemenang no. berapa.
(>______<)"
Tak sabar nak tengok "The Lady". Lin memang suka cerita tokoh-tokoh macam ni. Tak kisahlah Aung San Suu Kyi ke, Nelson Mandela ke, Tun Dr. Mahathir ke.
*batuk-batuk*
Movie-movie macam ni "membina" sikit. Bak kata orang, ada pengisian.

Nak buat Review pasal Freshlook Colorblends.

Tuesday, May 1, 2012

BEN ASHAARI : MAY 2012

Kita join segmen Abang Ben lagi!
BEN ASHAARI
Kenapa nak berada dalam bloglist blog BenAshaari.com?
Sebab memudahkan saya ke blog orang lain juga and tambah kenalan.
(^_____^)"
Pandangan saya tentang blog Abang Ben:
Best! and kebelakangan ni blog Abang Ben asyik cakap pasal baby.
(>______<)
jealous la kiter.

I Think I'm Pregnant by Soko.

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant

I feel fat and heavy,
and i hate my body

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
I eat chocolate and strawberries,
I am sorry I can't help it!

And all day I feel nauseous it's not pretty to see
Of course I'm getting bigger and bigger
I'm getting bigger and bigger
I'm getting bigger, and bigger!

How, can I abort, all my fat, fat belly!
Tell me how can i abort
All my fat, fat belly

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
Though I haven't had sex, with nobody but my hands
since the past three months

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
Though I take my pills everyday since I was 13

And I've had a test, and it tells me I'm not,
And my friends look at me and all ask "SoKo what's happening?
You're getting bigger and bigger
You're getting bigger and bigger
You're getting bigggger! and bigger!"

How can I abort, all my fat fat belly
Tell me how can I abort,
all my faaaat, faat belly

I think I'm pregnant, I think I'm pregnant
I am breeding something,
but i don't really know what it is

I think I'm pregnant
I think I'm pregnant
But today I discovered that its not a baby, that I am expecting
Its just a big fart, stuck in my belly

And I might give birth to a little piece of fat
to a little piece of fat
to a little piece of fat

and you will look like butter
and you will look like butter
and you will look like
look like
butter

Welcome Mr. Butter!

Quick Updates.

Went to Olay 1 Application Challenge! @Watson Kinta City. Ingatkan dapat the whole bottle of their new product, which is Olay Regenerist Wrinkle Relaxing Cream so I can give it to my mom or my dad. Tapi disebabkan Lin muda lagi, dia tak mau bagi (>____<) So, she [nama dia Intan] give me Facial Cleanser instead. ngeh~ anyway, Thanks Olay!


Went to Celcom Center, Greentown. Simcard rosak, since last 2 weeks, I think. Tak sempat nak pergi Celcom Center, bajet busy. Lagipun bukan Lin guna sangat Celcom, [to be exact, I don't care if I do have handphone or not. Lin lagi suka guna telefon rumah, lagi murah]. Tukar sim baru dalam pukul 1 then pukul 2 petang macam tu dah boleh pakai. Well, 1st time sangat berpuas hati dengan perkhidmatan Celcom. Have a really bad experience with Celcom though. Macam dulu masa 1st time register for 1+5 plan, Lin still kena bayar kalau call my registered sub-line [which is supposed to be free] sampai bil cecah RM700! (x______X)" Tapi tak kisahlah, Lin buat report. Tapi dah dekat 2 bulan lebih! still tak ada response sampai Lin kena buat report 3 kali baru OK. pffftt~~! Cerita lain: Last 2 years masa event MARTRADE dekat Stadium Ipoh, Celcom ada buat roadshow and buat lucky draw. I win Blackberry, like seriously. Masa pergi claim hadiah dekat booth, they ask for my details, address etc. and diorang cakap nanti diorang pos hadiah tu. Sampai la ni, habuk pun tarak. Sad o that time~~~.
Free Sample! from Laurier.


Pencuci Muka? As sekarang ni dah tak guna toner yang sepatutnya menanggalkan lebihan sisa-sisa kotoran yang ditinggalkan oleh pencuci muka [sekarang Lin guna Hado Labo lotion]. Lin perasan yang muka macam naik bintik-bintik. Kiranya, Oxy sekarang dah tak berkesan ke apa? Lin guna Oxy dah bertahun, and baru-baru ni Lin perasan texture Oxy Whitening Facial Wash macam lain. Cair gila. Nak kata expired, tak pula. Nak kata tak ori, Lin beli dekat Watson/Guardian. or maybe I should change back to my old toner? pfftt~.


Favourite Junk Food! yeah~ dah lama tak makan.
Rambut gugur. Bukan sebab rambut putus ke apa. Tapi tercabut dari akar. Lin agak kulit kepala Lin problem la. Dah try macam-macam. (T_____T)" Ada tips tak?


Exam Mode. I guess that means I should stop procrastinating.


Laptop. Like seriously, dia buat bunyi macam dubstep and sometime macam dekat hospital pun ada. Bunyi macam orang nak mati, literally. tut...tut...tut...tut... hah~! batery dia kejap charging, kejap tak. continuously~ My hubby said, elok la tu. Dia pun dah lama berkhidmat [almost 6 years]. Dah tanya dekat "pakar", he said bukan power supply or batery yang rosak, tapi motherboard. Laptop ni sekarang tengah tunggu masa je la kot. Nak beli lappy baru, tapi tak ada duit. (T_____T) Ada orang nak belanja kitalappy Toshiba yang baru tu tak? 
IKEA. Bila tengok katalog Ikea, tak sabar nak ada rumah sendiri (>______<)".


Saya Gemuk. Jealous gila tengok Fatin dah kurus sekarang. 


p/s:..meroyan, sikit.