Monday, April 30, 2012

Segmen: Review by Lily

Kita join Segmen: Review by Lily.
For more info, click here.
#tag
fatin
Tarikh tutup: 31 Mei 2012, 11.30PM

Saturday, April 28, 2012

Housewife Syndrome.

Yeah~ It's finally the weekend. Kita suka gila hari Sabtu. So far, I've done nothing productive all day. Bangun pagi, guling-guling until 11, tengok youtube, have my brunch, tengok hindustan and tidur and wake up again layan youtube. Teringin nak pergi Jom Heboh dekat Stadium Ipoh but macam tak ada mood nak pergi as I'm not feeling very well. 
[ratah nutella while watching tv w/ my ♥ one]
Since Khamis lepas, my hubby layan one channel youtube ni, >It's Judy's Life<
and tetiba kita pula addicted to it. Well, this channel is about newly wed happy couple, Judy and Benji. Diorang buat everyday vlog bout themselves since diorang get married on 12th August, last year. Apa yang both of them buat setiap hari. Cerita pasal Judy with her makeup, cooking etc. etc. and Benji, her husband yang suka beli organic food yada..yada..~
[one of my favourite vlog]
The main thing is, bila Lin tengok vlog diorang, Lin dapat tengok diri Lin and of course with Encik Qushaiey and somehow it really inspired me and buat Lin rasa I'm not alone. 
[..apalah kite merepek ni (>_______<)".]
You know, being a housewife and stuff. ngeh~

Exam lagi 9 hari. Wish me luck!

Friday, April 27, 2012

Such a mess.

     Kebelakangan ni imuniti merundum, and I feel super crabby and stress. Ditambah  pula dengan the fact that I have to ganti 14 days of practical! in different dept. pffft~! tak tahulah macam mana. The problem is buku log tu. Tak tahu nak submit dekat kolej bila. Kalau boleh submit lambat, yes, settle masalah. Kalau kolej nak log book before exam which is 8th May ni? How I'm gonna finish those 14 days? sigh~ ditambah pula dengan final exam lagi 10 hari, dengan note tak bersentuh and last minute assignment yang kena hantar before 14th May ni. Memang serabut kepala.

Bila stress mesti sugar craving membuak-buak.
(>______<)"

SPONTAN BERSAMA BEN ASHAARI

Segmen kedua by Abang Ben!
Apa yang korang kena buat ialah ( mereka yang join segmen ni ) , sila ke blog rakan lain yang join segmen ni dan tinggalkan komen di blog mereka berdasarkan pemerhatian korang mengenai blog mereka , sepintas lalu .. BEST atau TAK BEST ! Kemudian terpulang pada blogger tu nak balas kembali atau tidak .. INGAT !! TINGGALKAN URL ENTRI KORANG KAT BLOG MEREKA YANG KORANG DAH MASUK untuk mereka kembali menjejakinya .. Hanya mereka yang join segmen ni saja , korang layan.. Yang tak join , wat dek jer .. Sekian
Tarikh Tutup: 9 Malam ni.

Thursday, April 26, 2012

Felt Craft Mobile for Baby Medina.

Entry before ni ada cakap pasal yang Lin nak buat felt craft kan. Ni hasilnya:
 Ada pokok, bintang, burung hantu, bulan and pokok lagi. Then ambil reben...
 ...sangkut dekat buai baby Medina.
Tak tidur malam Mak Lang dengan Pak Lang nak buatkan mobile ni.
Hope Kak Su a.k.a. Mommy gorgeous and Baby Medina suka.
(^______^)"

Tiap-tiap minggu pun balik SP

Saturday, April 21, 2012

Felt Owl a.k.a. Burung Hantu

     
     Kita tak boleh tidur semenjak dua menjak ni. Tahap imun merudum jatuh. Hari tu baru baik demam, this time sakit perut pula sampai 3 hari. Of course, dehydration yang teramat sampai rasa nak pitam. (>____<)"    Tengah-tengah malam asyik terjaga sebab pening kepala. *membebel*
     Berbalik pada tajuk entri ni. Malam ni Lin tak boleh tidur lagi. So I've decided nak buat owl felt. Tangan bukan tangan seni, tapi kalut sangat nak buat. Last time buat felt flower, boleh dikatakan cantik la juga. *masuk bakul angkat sendiri*
Start dengan gunting-gunting template yang kita dapat dekat sini.
Assemble, then start jahit.
 But suddenly Lin tak tahu nak bubuh mata dia macam mana.
Sleepy owl?
or
Wake-up owl?
Nampaknya Lin kena tunggu Encik Qushaiey bangun esok pagi baru tanya dia and sambung habiskan projek jahit menjahit ni.

Good nite peeps!

Wednesday, April 18, 2012

Pretty Sexy Beautiful Eyes!

*Kelip-kelip mata sikit~*
Saya, Cik SuzlinAzreena binti Nordin,
sangat dengan sukacita super excited tahap dewanya, menyatakan bahawasanya saya telah dipilih oleh Plusizekitten yang super gorgeous and adorable;
Plus Size Kitten
 dan 
Encik sponsor, Mr.Lenz Malaysia 
untuk mereview 3 in 1 color contact lenses yang paling famous di alam semesta which is 
 Freshlook Colorblends color contact lenses.
Ok, currently tengah tunggu parcel sampai.
Tak sabar dah ni nak tukar kaler biji mata. Agak-agak antara 9 warna ni, I pilih yang mana?
[klik gambar untuk tumbesaran pesat]
huahuahua.

tunggu review kita nanti tau!

Sunday, April 8, 2012

Jumaat, Sabtu dan Ahad.

[ENTRI BERGAMBAR]
Friday:
Collect free gift for "Dragon baby" from Skinfood.
(^_______^)
GoldKiwi Premium Kit Set [Gift Set]
and
Collect hadiah dari Shiseido, menang WHITE LUCENT experience campaign.
Mula-mula ingatkan dapat sekeping je. Rupanya-rupanya dapat one box!
[Harga Shiseido White Lucent Mask ni sekotak RM255 tak silap]
(*_______*)
and
kami dapat Chatime Thirstea Card!
huhuhu~
Saturday:
Hari malas sedunia. Sabtu.
[at least for both of us~]
Brunch sandwich, and tidur sepanjang hari. Boleh?
Sunday:
Hari tu ada beli kain felt nak buat owl. Tapi tak cukup kain.
(T_______T)
So, kita buat bunga untuk tampal dekat hairband for My niece, Medina.
Stratch:
In Progress:
 Done!:

Weekend! Y U No LONG?!

Saturday, April 7, 2012

Soya galakkan pembesaran tumor


Pengambilan makanan atau minuman berasaskan kacang soya boleh menjejaskan rawatan kanser dan menggalakkan tumbesaran tumor di kalangan pesakit kanser payudara, menurut sekumpulan saintis.

Penyelidik dari Universiti Georgetown yang membentangkan kajian mereka dalam satu persidangan perubatan di sini semalam berkata, terdapat kemungkinan kaitan antara pengambilan kacang soya dan tindak balas ubat kanser payudara yang biasa diambil iaitu tamoxifen.

Menurut mereka, kajian yang dilakukan terhadap tikus makmal menunjukkan, tikus yang diberi makanan atau minuman berasaskan kacang soya dari kecil bertindak balas sempurna dengan tamoxifen.

Sebaliknya, tikus yang mula diberi makan bahan itu ketika dewasa dan selepas diserang kanser payudara, didapati kebal dengan rawatan yang diberikan.

Friday, April 6, 2012

My.T. BubbleTea, again.

Yesterday lepas balik dari JJ Station 18, kami singgah My.T. BubbleTea before balik rumah. Then suddenly, kakak yang jual tu tanya,
"Hari tu adik ada post dekat internet pasal tempat kami ya?"
and I was like, eh, aku kah? Bila tengok muka aku yang pelik, she added.
"dekat busuk.org"
Then I reply,
"Dekat blog ek?"
Then she said, ye la kut. Tiba-tiba she thanks for posting bout My.T. BubbleTeaI was like, ah..what for. (+______+)" Segan.

Try Shaken Black Pearls Honey Peach Mango dekat sini. Paling best.

Burger King Medan Gopeng, AEON Station 18 and Felt craft.

     Kelmarin ayah datang Ipoh dengan Cik Jo [his brother, of course, my pakcik] atas urusan kerja. Of course la kita excited kan. Lama tak jumpa family, tak balik JB and homesick lagi. Tapi ayah datang sekejap je, after lunch ayah dah nak balik KL pula. (T_____T)"
     Lepas tu kita pergi Tun Razak Library Ipoh, baca majalah sambil tunggu my husband habis kelas pukul 4. Seronok tau library ni, banyak magazine. But sadly, susah nak tengok orang melayu dekat library ni. (>_____<)" Orang Melayu lebih suka beli buku and baca dekat rumah kut. *postitif* huhuhu. Dalam pukul 4.15 pm my husband datang jemput and kami terus pergi Burger King dekat Medan Gopeng.
Lin suka sangat Mushroom Swiss burger ni. Hari-hari makan pun tak apa. (>______<)" Lepas perut dah kenyang, kami pergi AEON Station 18 pula. Meredah hujan, semata-mata nak beli:

FELT.
     En. Qushaiey teruja tengok mobile burung hantu ni and suruh kita buatkan untuk dia (+______+)".
Kita bukan pandai pun. Nanti dah siap kita share. OK? 
(^________^)"

[review-ing] Honey Antioxidant Facial Sheet Mask by Color Combos and Strawberry Yogurt Masque by Skinlite

     Baru-baru ni Lin beli Masks dekat Sasa, in order to treat myself. Hahaha. Selalunya Lin guna Bioglo ClearPore Deep Cleansing Mask dari Cosway. Boring pakai benda yang sama, so, Lin nak try mask yang lain pula.
[klik gambar untuk pembesaran]
     Start with Honey Antioxidant Facial Sheet Mask by Color Combos. Komen Lin: Obviously mask ni bau madu, rasa macam nak makan (*______*)" Tissue mask ni besar and cover seluruh muka dan leher. Lepas pakai, kulit yang kusam tadi jadi lembap sikit. Rating: 4/5.
[klik gambar untuk pembesaran]
Then, Strawberry Yogurt Masque by Skinlite. Komen Lin: Mask ni jenis sapu and kena basuh. Wangi, bau yogurt Strawberry. The best part is, satu paket kecil ni boleh guna 2-4 kali. [Sapu tipis-tipis je]. Lepas pakai kulit jadi lembut. Rating: 4/5.

Seronok kan pakai mask? 

Wednesday, April 4, 2012

Rabu?

Betul kan statement kat atas ni?
Huhuhu.
Lama tak update blog. Nak tepek gambar sikit.
v(^_______^)v

[review-ing] Konjac Sponge Kulit untuk halus dan bebas cela.

5 bulan lepas, kita ada beli Konjac Sponge dekat Sasa and dah janji nak buat review pasal sponge ni. Tapi kita asyik terlupa je (>_____<)" sorry. So this time kita nak tunaikan janji kita. 
Konjac Sponge and scrublet
[kiri] Konjac Sponge with charcoal. abaikan cleasning pad kat sebelah tu.
     Korang mesti tak tahu Konjac Sponge tu apa kan? Mula-mula dulu Lin pun tak tahu. Lin tahu pasal Konjac Sponge ni time tengok vlog BeautyQQ, bercakap tentang "How to Remove Whiteheads" [sebab dulu Lin ada masalah whitehead]. Lin tengok banyak review, and dapat banyak feedback positive tentang Konjac Sponge ni. Teringin nak beli, tapi tak tahu dekat mana. (+______+)" but one day, masa Lin pergi jalan-jalan, Lin ternampak sponge ni dekat Sasa, RM12.90. So, Lin terus beli.
      Sponge ni ada dua jenis, warna putih dan warna hitam. Warna hitam tu sebab ada arang. Lin beli yang warna hitam. Lepas dah guna seminggu, Lin perasan yang whitehead dekat hidung and sekitar bibir Lin dah kurang. yippi~~! Sekarang, dah 5 bulan Lin pakai, and Lin sangat satisfied. Lin nak explain banyak-banyak pasal Konjac Sponge with Charcoal ni, tapi Lin tak faham apa yang dia tulis kat packaging tu (+______+)" So, Lin google and dapat ni:

Benefits of a Konjac Sponge
Konjac is reputed for its health giving properties & used by the Japanese for over 1500 years, having originally been used as a medicine in the sixth century
100% Natural Sponge
Gentle exfoliation
100% Colouring Free
100% Additive Free
100% Biodegradable
Naturally Sustainable
Environmentally Safe

A naturally moisture rich plant fibre which is by nature alkaline, and thus balances the acidity of the skins impurities and oils.

The unique net like structure of the sponge, gently massages the skin and stimulates blood flow and new growth of skin cells. Leaving the skin extremely clean and refreshed…..naturally! No need for additional cleansers or soaps unless you really want. Should you chose to use additional cleansers or soap, you can use a fraction of your usual amount, as the sponge will generate more bubbles and spread the cleaner further than usual. Better for your skin, better on the environment and your finances!

Use & Care of your Sponge
Before use, wash the sponge thoroughly. We recommend plunging it in water and squeezing several times.

If the sponge has dried out, always allow it to fully absorb water before putting against your skin.

Gently massage the face and body in circular motion all over, to exfoliate dead skin cells, and deeply cleanse. The massaging will stimulate tired skin & encourage skin renewal. Soap or cleansing solution can be added to the sponge if desired, but is not necessary.

Your sponge should last between 1 and 3 months, depending on how well you treat it, but once it starts to look tired, or starts to break down. Please replace it. The better care you take of your sponge, the longer it will last.

For extended longevity of your sponge, always squeeze out excess moisture after use and allow it to hang in an airy place to dry. Never store it inside the shower cubicle. A damp environment will shorten its life and allow this natural product to start to decompose!

Always:
Rinse sponge before and after use & allow to air dry (that’s what the little hanging string is for on the Puff sponges!)

Do not wring, as this may damaged the sponge.

Sponge hardens when dry, so always re-hydrate in warm water before use again.

Discard if damaged. Can be composted after you have finished with the sponge.

Feel free to pop in the bottom of a plant pot after use or dig into the garden! The sponge will help water your plants by holding the moisture for it!

FAQ
How long will the sponge last? We get asked this all the time! The average is about 3 months, but that depends on use and care. Hang to dry, rinse everytime its used and don't wring it, for maximum life.

Can I sterilise the sponge? Yes, feel free to boil the sponge for a few minutes in a pan of boiling water if you want. Perfect for beauty therapists who want to reuse the sponge on their clients.

Is it suitable for anyone? Yes! Its excellent for all skin types and for children. Our Clay and Charcoal range means you can tackle more specific skin problems or types. Perfect for problem skin, dry, skin, oily skin and spot prone skin.

Shaving Rash? Shaving strips away the top layer of skin. Sooth and cleanse with the sponge, to prevent further damage with additional cleansing methods.

Childrens hair washes, can this help? The sponge is perfect for washing the children’s hair! As no big sploshy cups of water to pour, and you can gently squeeze the sponge over the childs hair to wet and rinse.

Is a Konjac Sponge suitable for the elderly with thin skin? Most definitely! Elderly people frequently suffer from thin skin which breaks and tears easily. The sponge is perfect as it is so gentle and will not dry out or damage the skin.

Acne, is the sponge beneficial? Yes, again, it will certainly help. By gently but deeply cleansing, the sponge will remove the impurities that are causing the spots, and help remove infection. We would recommend our Charcoal Bamboo sponge for this problem.

Eczema sufferers, is the sponge safe for them? Yes, the sponge is fantastic for problem sensitive skin. There are no chemicals and no impurities, so no irritants. We would very highly recommend the use of the sponge for all skin conditions such as eczema.

Is it suitable for a newborn? Yes, very definitely. Nothing to irritate, and better still, no need for any other cleansing solution, shampoo of body wash for baby unless you really wantt! In fact even if you do decide you want to use a bath wash, you can use far less product, so no need to dry or irritate babies skin with a product that will strip delicate skin of essential moisture.

In-Grown Hairs? Will a Konjac Sponge help? Yes, wash daily with circular motions with the sponge, skin will feel softer and dead skin cells will be removed, giving the hairs under the skin a chance to come through rather than getting stuck underneath tougher skin and cause ingrown hair problems.

How frequently should you use the sponge? Every day. Make the sponge your part of your daily regime. Simply use the sponge morning and evening, just whenever you would wash or cleanse your face.

Switching your skincare regime. Simply switch over from cleansers, cotton pads, flannels, or whatever else you use! You can switch just once a day and keep your old cleanser on for the second cleanse of the day, or use the sponge with a facial wash if you want too, but you can simply use water alone, for great results! When we discovered this product, we stopped all old skin cleansing methods, and now use just water and the sponge, nothing else, just the usual moisturiser afterwards. We have all noticed a vast improvment in the skin! No more tight or dry skin, less spots, skin feels quite simply flawless and smooth.

     Banyakkan benefit dia? Lin nak terus guna Konjac Sponge ni (^_____^)v. Kawan-kawan try la. Nanti share dengan kita result OK? Huhuhu.

Sunday, April 1, 2012

[haul-ling] Watson and Sasa.

Dekat Watson beli shower foam Dettol je, cost me RM 16.80. Ada dua. 950ml dalam botol and refill 550ml. Jimat.
and beli mask dekat Sasa:
[From upper left]
B.Liv by Cellnique Stem Cell Revival 'Feel No Sluggish', RM6.90.
Oatmeal Whitening Facial Sheet Mask from Color Combos Skincare, RM4.90.
Honey Antioxidant Facial Sheet Mask from Color Combos Skincare, RM4.90.
Strawberry Yogurt Masque from Skinlite, RM3.90.
Re-energizing Green Tea Masque from Skinlite, also RM3.90.
Tak pernah try lagi semua mask ni~

Seronok Main Game?

Currently tengah main game:
#Zelda a link to the Past.
#Red Alert 2 Yuri Revenge

P/S: Kita tak boleh nak turn back time, tapi kita boleh create back that moment kan? Ok, siapa ada download link Halflife?

Kami Pergi AEON Station 18!

     Teruja nak pergi Jaya Jusco [JJ] yang baru buka dekat Station 18 since Khamis lepas. So hari ni, lepas lunch kami terus bersiap-siap pergi. Jauh juga jarak AEON Station 18 dengan rumah kami. Kalau tengok Google Map, adalah dalam 15km. (X______X)" Sampai sahaja di sana, kami terus cari parking. Nasib baiklah naik motor je. Kalau naik kereta, memang "menapak" jauh la nampaknya sebab tak ada parking dah.
     Dekat dalam jangan ceritalah, orang macam semut. Nak berjalan punyalah susah sebab orang ramai sangat. Kat Daiso lagilah~~ (X_____X)" asyik terlanggar orang sana sini.
Dah bosan "mengukur jalan", kami pun pergi food court dekat Ground Floor nak makan tapi semua meja pun penuh. (>_____<)".  So, singgah dekat Beard Papa, one of my favourite snack. *sweet tooth*
Each of this cost me RM4.80. Mahal sebab puff ni kecik je, student macam kami ni makan sekali sekala boleh la. Tapi, memang terbaik. Tengoklah Vanilla Custard ni, banyak gila sampai mencurah ke ladang gandum. Yummeh~~!
     Sebab rimas sangat ramai orang di sini-sana. Encik Qushaiey ajak pergi AEON/Jaya Jusco Kinta City pula. We end up makan dinner kat sana. (*_____*)" Kesimpulannya, kalau bukan sebab dekat AEON Station 18 ada Daiso. Tak ingin pun kami jejak sana. Sigh~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...