Saturday, March 31, 2012

Scents That Are Good For You.

Jasmine. While more present in evening perfumes, some colognes contain this wonder scent, and you should take advantage of that: jasmine gives off a “romantic” vibe, and who wouldn’t want to feel like they’re on Cloud 9 the rest of the day? Added bonus: recent research has found that jasmine has a calming effect similar to that of Valium! Brain scans showed that jasmine enhanced the chemical GABA in the brain, which helps soothe, relax, and relieve anxiety. 
Citrus. If you’re the active, sporty, “always on the go” type, then a citrus-scented perfume or beauty product is perfect for you. Nothing wakes you up like a whiff of citrus; think oranges, lemons, and grapefruits. The scent of citrus gives your brain an energetic “jolt”, making you feel more productive and gung-ho to start the day. And it’s no wonder many perfume companies market their products with citrus notes as a “happy” perfume: a study done in Japan back in 1995 found that the smell of citrus significantly lessened depression in a number of patients. Worried you might smell like a tall glass of OJ? Fret not. Most perfume companies combine citrus with lighter floral notes. 
Vanilla. If you’ve ever sliced open a fresh vanilla pod and inhaled deeply, there’s a big chance you thought, “I wish I could wear this scent all day.” We’re not surprised. Studies show that vanilla has a surprisingly calming effect. In 1991, the Sloan-Kettering Cancer Center in New York found that cancer patients exposed to a vanilla-like scent reported 63% less anxiety and claustrophobia. Not only that, but a study done at Tubingen University in Germany revealed that the smell of vanilla reduces the startle reflex in both humans and animals. Vanilla also relaxes the other senses as it makes the wearer feel “homey” (which explains why you never want to leave a bakeshop when a fresh batch of Vanilla Cupcakes just got out of the oven!). 
Rose. Yes, it’s a floral note that most “romantic” perfumes carry, but it also has a calming effect that can help soothe your senses throughout the day. Some people believe that the aroma of roses releases endorphins, which can lift your mood. And it could also help your memory. A study done in the University of Lübeck had people exposed to the smell of roses before playing a memory card game on a computer. After that, half the people who played the card game were exposed to the same rose-scent while they slept. The next day, they outperformed others in the same card game by 15%. Okay, so maybe it’s a stretch to spray perfume before heading for bed, but it won’t hurt to think the perfume you’re wearing not only makes you smell fresh, but helps give your memory a boost, too! 
Ylang Ylang. Originally from the Philippines, Ylang Ylang means “flower of all flowers”. It is yet another sweet, light-fruity floral scent that has been said to relieve stress and anxiety with its mood elevating properties. A study done in Thailand in 2004 found that the scent of Ylang Ylang significantly decreased the blood pressure and pulse rate in a group of volunteers, while heightening their attentiveness and alertness. No wonder Ylang Ylang is a favorite when it comes to aromatherapy. Many patients suffering from depression report feeling better after being massaged with Ylang Ylang oil. A plus for this scent? Some even swear that Ylang Ylang is an aphrodisiac!

Tuesday, March 27, 2012

Monday and Mee Rebus Johor.

     First day, 2nd month dekat OPD [Out Patient Dept.]. Awal-awal pagi pukul 8 dah sampai, bila tengok jadual kena masuk pukul 9 pula. Ni la masalahnya kalau timetable pagi-pagi baru nak buat. Menyusahkan orang betul rushing-rushing. pfftt~! So sementara tunggu pukul 9, kami pergi padang berhadapan dengan Green Town Business Centre. Lepak-lepak hirup udara segar.
     Pukul 9 baru pergi kerja. Then 2nd time tengok jadual, lagi lah rasa "berbulu". Kena rehat pukul 12 pula. Baru rancang nak pergi Burger King dengan my hubby waktu lunch. Pukul 12 tak boleh sebab, my hubby ada kelas habis pukul 1. (>_____<)" So, tak makan lah saya. Pergi berjalan ke Guardian je beli shampoo.
     Dalam pukul 3 macam tu, seorang pharmacist ni panggil aku suruh buat survey "kepuasan pelanggan". Kena cari 10 orang. Ingat senang? but I said, OK even it's not even my job. Lepas tu cakap nak marah-marah, macam aku ni kuli dia pulak. Apa besar sangat ek pangkat ko? aku tau la aku ni trainee je. Baru je habis survey patient terus masuk kaunter, tiba-tiba ada sorang lagi suruh aku pergi ward supply sorang-sorang, ambil sekotak kecil Ganaton!. Kau tak boleh ambil sendiri? tak nampak aku sibuk? What the F?! Silap aku juga, tak say NO. Next time, memang kena belajar jadi tegas and learn to say NO. This is too much.
     Balik dari kerja, terus masak. Dah janji dengan my hubby nak masakkan dia Mee Rebus Johor. Sayur-sayur tak ada. Cuma mee+kuah dengan telur je. Jadilah kan? makan berdua je.
Encik hubby kata sedap. Aku makan semangkuk je sebab penat sangat, tak ada selera makan. Homesick nak balik Johor pun ada juga. Rindu family. Then my hubby habiskan semua mee rebus sampai licin. Dia memang kuat makan. Weekend ni nak buat mee soto pulak. Huhuhu.(^o^)"

Sunday, March 25, 2012

Keburukan Soya.

Nabi SAW mengamalkan pemakanan sunnah seperti kurma, kismis dll. Tetapi kita telah dipalingkan daripada pemakanan sunnah oleh golongan tertentu sehingga yg baik tidak diambil, sebaliknya kita disogokkan oleh musuh Islam dengan matlamat untuk melariskan barangan mereka.

Kita selalu digambar-gemburkan dengan kandungan dan kebaikan soya yang mengandungi nutrien penting dan protein, tapi kali ni saya nak kongsi sebaliknya.

Hakikatnya, soya sebenarnya mengandungi kandungan bahan kimia yang berbahaya. Terutama sekali untuk kaum wanita.

Antara keburukan kacang soya yang dapat saya simpulkan dari pembacaan saya:

Meningkatkan risiko penyakit barah payudara (breast cancer) di kalangan wanita.

Berupaya mempengaruhi dan melembapkan minda/otak.
Punca kepada proses pertumbuhan luar biasa untuk bayi dalam kandungan dan kanak-kanak.

Kajian menunjukkan kacang soya mengandungi satu bahan kimia yang menyerupai hormon estrogen (yakni hormon wanita). Bahan kimia ini jika diambil berlebihan mampu mengubah perkembangan seksual / sexual development (mungkin mempengaruhi kejantinaan seseorang-kelembutan??).

FAKTA: 2 gelas susu soya sehari, dalam masa sebulan, adalah cukup untuk mengubah masa kitaran haid wanita!

Kacang soya mengandungi satu susunan fotokimia (1) yang mengagumkan, dan susunan yang paling menarik ialah satu chemical bernama isoflavone (2).

(1 : komponen yang aktif secara biologi yang terhasil dari tumbuh-tumbuhan.)

(2 : komponen / sebatian kimia yang dikaji dapat melegakan symptom menopous, mengelak kanser, memperlahankan kadar osteoporosis dan mengurangkan risiko penyakit jantung.)

Walaubagaimanapon, kandungan isoflavone ni bukan senang-senang dapat diekstrak dari kacang soya. Hanya selepas menjalani proses penapaian (fermentation) yang lengkap, barulah dapat menghasilkan isoflavone, yang dapat dihadam dengan sempurna dalam sistem penghadaman manusia. Dalam erti kata lain, kacang soya yang tidak menjalani proses penapaian sempurna, mempunyai kurang kandungan isoflavone dan tidak sesuai untuk diminum.

Kacang soya juga mengandungi perencat enzim yang menghalang penyerapan tripsin dan enzim lain yang diperlukan tubuh untuk proses penghadaman. Proses memasak yang biasa tak mampu nak mendeaktifkan erencat enzim ini. Keadaan ini sangat berbahaya kerana boleh menyebabkan gastric, kekurangan protein dan asid amino.

Secara semulajadinya, semua kekacang mempunyai satu bahan kimia bernama phytic acid (3) yang merupakan satu bahan anti-nutrien. Begitu juga dengan kacang soya. Malah, kandungan bahan ini dalam kacang soya adalah lebih berbanding kekacang lain.

(3 : phytic acid mampu menghalang penyerapan mineral tertentu seperti magnesium, kalsium, zat besi dan zink. Laporan perubatan menunjukkan penduduk Negara Dunia Ketiga yang banyak mengambil kacang soya, mempunyai kekurangan mineral-mineral tersebut dalam badan.)

Kacang soya juga mengandungi bahan kimia hemagluttinin (4) dan perencat tripsin yang merencatkan pertumbuhan manusia (di peringkat kanak-kanak). Bahan ini dapat di deaktifkan dengan proses penapaian. Antara produk dari kacang soya yang menjalani proses penapaian ialah tempe .

(4 : link hemaggluttin ini lah yang membentuk jaringan virus H1N1 dan sekuel-sekuel nya)

Tapi, bagi sesetengah produk soya, contoh air soya dan tofu, sebatian perencat ini masih wujud, walaupun sedikit.

Keadaan ini juga bukan satu berita baik untuk kanak-kanak yang mengambil susu berasakan soya. Sesetengah ibu bapa menggantikan susu tepung (susu lembu) dengan susu berasaskan soya, tapi ia bukanlah sebaik yang disangka.

Menurut Dr Jill Shneider, Prof Madya Sains & Biologi di Lehigh University, Betlehem, Pensylvania, bayi yang alergik kepada susu lembu tapi diberi susu berasaskan soya merupakan satu keadaan yang berbahaya.

Satu kajian makmal dibuat ke atas tikus putih menunjukkan isoflavone yang bertindak sebagai hormone estrogen dalam kacang soya mampu mempercepatkan proses tumbesaran tikus makmal.

Chemical ni kurang baik untuk bayi kerana ia bertindak seperti estrogen yang mengawal pertumbuhan lelaki dan wanita dewasa. Senang cakap, seolah-olah menggalakkan ia bayi membesar lebih cepat dari kadar yang sepatutnya.

FAKTA: Dikatakan, bayi yang diberi minum susu berasaskan soya menghadam phytoestrogen dari kacang soya, seolah-olah bayi tersebut menerima 5 biji pil perancang dalam sehari! Pergh!

FAKTA: Pada 1991, penyelidik Jepun melaporkan bahawa penggunaan soya serendah 30 gram sehari atau 2 sudu makan, untuk sebulan, boleh menyumbang kepada peningkatan hormone tiroid, yang menyebabkan kanser tiroid.

Oleh itu kembalilah kepada pemakanan sunnah melibatkan jenis makanan dan cara pemakanan.

MENJANA KESIHATAN MENGIKUT SUNNAH SEBELUM TERLAMBAT

Tulisan asal: Ustaz Hashim Al-Maranji

Jaya Jusco Station 18 Akan Dibuka 29 Mac 2012!

Dapat SMS dari AEON tadi:
"AEON Ipoh Station 18 Opening @29/03/2012. Come over for exciting activities & exclusive AEON MEMBER promos. See you there! For info, call 1300803535."
yay~~~!
Dengar cerita ada 160 jenis kedai akan dibuka including:
 
Daiso!
Yes. Kedai RM5 yang best.
Can't wait!

*update. Map to Jaya Jusco :)


Nak Menang baucer buku PTS berjumlah RM5300? Klik sini

Lauk Bujang.

     Sebab duduk rumah sorang-sorang, lunch dengan dinner kami makan kacang panjang dengan ikan bakar. nomnom.
Kalau makan berdua, mesti lagi berselera kan? Malam ni InsyaAllah pukul 11 baru incik hubby sampai Ipoh. (*______*)"

p/s: OK. nak sambung main zelda.

Nak Menang baucer buku PTS berjumlah RM5300? Klik sini

Masa Depan Anda. Bagaimana?

Terbaca status one of my friend, Mohd Ariffuddin dekat Facebook:

Walter Landor | Di mana ada kekayan yang melimpah ruah, di situ juga ada kemiskinan yang melimpah-limpah.
Ini adalah salah satu sebab saya melakukan apa yang sedang saya kerjakan sekarang ini. Kita ada masa kurang lebih 8 tahun sebelum tiba 2020.
Sekiranya ia benar-benar terjadi, apa nasib penyapu sampah, orang yang homeless tinggal di kaki lima Bangkok Bank KL, dan pekerja pencuci tandas?
Seterusnya berapa puluh tahun pula pada graduan yang tamat belajar mendapatkan pendapatan sebanyak RM12,000.00 sebulan?
Kata Tun Daim Zainuddin, "Harga hartanah naik macam gila!"

     Seriously, aku rasa cuak. 2020? lagi 8 tahun je. Gaji RM12k sebulan? Untuk standard tahap pendidikan macam aku ni kerja makan gaji apa gaji RM12k sebulan? pfft~~ ! Better start planning dari sekarang, maybe I will consider untuk buat business kecil-kecilan. Kena tingkatkan saving nampaknya (>_____<)" Masa depan kena plan betul-betul, untuk family, anak-anak [in the future] and kita sendiri. 

Business apa best ek?

Nak Menang baucer buku PTS berjumlah RM5300? Klik sini ♥ 

Sun-day :)


     Just got back from Giant Tambun [depan rumah je]. Beli lunch [nasi+kacang panjang] and groceries sikit. Tak ada idea nak beli apa, sebab barang kat Giant tak best. Usually we went to Tesco beli itu ini. As my incik hubby went to SP, tak dapat la pergi jauh-jauh, barang pun tak boleh beli banyak sebab kita naik motor je (>____<). Kami beli ni:
Roti dengan Nutella; sebab kami suka makan roti, Nestum, jus, telur dengan mi kuning untuk buat mee rebus. Tak tahu nak buat bila mee rebusnya. Nak makan sorang-sorang, macam sedih je. Kena tunggu incik hubby la nampaknya. 

korang dah makan?

Nak Menang baucer buku PTS berjumlah RM5300? Klik sini ♥ 

Saturday, March 24, 2012

7 Harry Potter Ebooks + 2 Special Bonus

[Just Sharing]
Nak Ebooks Harry Potter tak?
Harry Potter and the Philosopher’s Stone
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter and the Goblet of Fire
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Harry Potter and the Deathly Hallows

BONUS:

Fantastic Beasts & Where to Find Them
Quidditch Through The Ages
[Download Link]

Nak Menang Baucer Buku PTS bernilai RM5300? Klik SINI.

The Vow [2012]


Saya nak tengok cerita ni.
Really wanna watch this since it's based on a true story. Good to know love like this still exist kan?

korang suka tengok movie yang macam mana?

Breakfast @Burger King.

Pagi tadi pergi temankan incik hubby beli tiket balik SP.
Sebelum balik, kami pi breakfast dekat Burger King.
(*______*)"
Incik hubby order steakhouse burger, I order Mushroom Swiss and onion ring and caramel sundae je.
punah semua hajat nak berdiet bagai. pffftt~~!
Ok. Cakap banyak pun tak guna. Aku nak tepek gambaq.
 
 

[p/s: saya tak balik (T______T)" banyak kerja tertangguh]

apa fast food yang korang suka?

4 in the morning~

Wakin' up to find another day
The moon got lost again last night
But now the sun has finally had it's say
I guess I feel alright

But it hurts when I think, when I let it sink in
It's all over me
I'm lying here, in the dark
I'm watchin' you sleep, it hurts a lot

And all I know is
You've got to give me everything
And nothing less 'cause
You know I'd give you all of me

I'd give you everything that I am
I'm handin over everything that I've got
'Cause I wanna have a bit of true love
Don't ever wanna have to go and give you up
Stay up 'til four in the morning and the tears are pouring
And I wanna make it worth the fight
But what have we been doing for all this time
Baby if we're gonna do it come and do it right

All I wanted was to know I'm safe
Don't wanna lose the love I found
Remember when you said that you would change
Don't let me down
It's not fair, how you are
I can't be complete, can you give me more?

And all I know is
You've got to give me everything
And nothing less 'cause
You know I'd give you all of me

I'd give you everything that I am
I'm handin over everything that I've got
'Cause I wanna have a bit of true love
Don't ever wanna have to go and give you up
Stay up 'til four in the morning and the tears are pouring
And I wanna make it worth the fight
But what have we been doing for all this time
Baby if we're gonna do it come and do it right

Oh please, you know what I need (You know what I need)
Save all your lovin for me
We can't escape the love
Give me everything that you have

And all I know is
You've got to give me everything
And nothing less 'cause
You know I'd give you all of me

I'd give you everything that I am
I'm handin over everything that I've got
'Cause I wanna have a bit of true love
Don't ever wanna have to go and give you up
Stay up 'til four in the morning and the tears are pouring
And I wanna make it worth the fight
But what have we been doing for all this time
Baby if we're gonna do it come and do it right

Wednesday, March 21, 2012

Just a thought.

Orang tak akan berhenti busybody.
Orang tak akan berhenti bergosip. 
Orang tak akan berhenti menyebarkan keburukan orang lain.
Orang takkan berhenti sebar fitnah.
Orang tak akan berhenti menyakitkan hati kita.
Believe me, orang-orang yang jahat tu tak akan berhenti bercakap selagi tak tengok kita jatuh tersungkur tersembam ke tanah.
#JustSaying #BeStrongMyFriend
Bila kita jadi baik, orang pijak kepala. Kalau kita marah orang pijak kepala, orang kata kita jahat.
Kalau kita jahat, then kita buat benda baik, orang kata nak menunjuk la tu.
Macam tu je lah pusing-pusing. Hahaha.

Ada solusi?

Sick.

     Since last week aku rasa tak sihat; demam, sakit tekak, pening kepala etc. Tapi minggu ni, Alhamdulillah demam dah kebah cuma tinggal sakit tekak and pening-pening lalat sikit. Normally, dua tiga hari lepas makan antibiotik sakit tekak aku hilang, but this time memang sakit tak boleh tahan. Nak tidur malam pun tak nyenyak, nak makan pun sakit sebab susah nak telan. Semua petua aku dah amal; termasuklah kumur air garam bagai. Tak hilang-hilang juga. 
     So, semalam aku pergi Klinik Kesihatan. Doktor presribed Amoxycillin pulak [Last week EES 400mg bd]. Aku minta Difflam Gargle sekali.
     Hari ni, aku cuti. Take a good rest. Hope by tomorrow, boleh sihat. ngeh~ :)

Sunday, March 18, 2012

[Infographic] The Perks of Walking


P/S: Apa dah jadi dengan page 10,000 langkah tu ek?

Thursday, March 15, 2012

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

Serious. Geram dengan kebanyakkan orang yang mulut macam longkang and jenis bercakap ikut sedap mulut. Geram dengan orang yang tak boleh diharap. Geram dengan orang yang tak memahami kita.
Problem. Benda yang terbuku dalam hati ni tak sama apa yang terluah dekat bibir. Kadang-kadang dekat blog terluah juga, tapi hint-hint je. Nak curah semua, nanti jadi permusuhan pulak. kan? Hahaha.
Seriously, apa yang terbuku dekat hati boleh develop nafsu  makan terlampau.
Contoh: Hari ni dah makan 6 kali, sekarang pukul 8 malam, still lapar like hell macam nak makan orang.

Sunday, March 11, 2012

Free stuff.

Semalam kami jadi freebies hunter. hehehe.
Shiseido Brightening Mobile Lab @Jaya Jusco Kinta City
Paintaball whatsoever by Tune Talk @Padang Polo.
Look what we have here~!
Women's Weekly and Cleo free copies, SHISEIDO white lucent spot targeting serum+ free sample, Free shoe bag from Tune Hotels and Biore facial wash sample [by mail].
Nak juga barang free from Shiseido? tunggu dia datang depat korang la~

Friday, March 9, 2012

BEN ASHAARI dan RAKAN BLOGGER

BEN ASHAARI

Hari ni sangat best sepanjang hari sebab esok hari Sabtu~
v(^________^)v

[Nak join? Klik sini. Sampai pukul 10 malam ni  je tau.]

Mumbling.

 
     Ok. Kebelakangan ni, kepala aku macam serabut. No, no. Currently aku tak ada masalah pun. Cuma aku terfikir, lepas aku grad ni aku nak buat apa? nak kerja? nak study? I still can't decide, but at the same time aku tak sabar nak penuhi impian aku; nak ada rumah sendiri, ada anak, hantar parent pergi haji and so on and so on. I just can't wait. Patut ke aku kerja dulu? 
     Ok. Sebenarnya motif entry ni adalah untuk aku curah apa yang ada dalam isi kepala. Duh. but I'm not good with words. yadayadayada~

Thursday, March 8, 2012

Happy International Women's Day!

Everyday, remind yourself that...
YOU
are the best!

Wednesday, March 7, 2012

It's Wednesday!

#1
Sample Biore~~~!
#2
Recently aku teruja pasal roti gardenia yang baru, [rujuk entry ni]. Try cari-cari tapi tak jumpa, la ni baru la Roti Gardenia Passione Italiana di dalam genggamanku. Harga, RM4.20.
Dah try. Sedap, tapi macam kurang rempah. Boleh bubuh garlic sikit. n cheese n hotdog n ayam n so on n so on.
yummehh~~!
another favourite, I guess.

Tuesday, March 6, 2012

Nur Medina. ❤❤❤

Ok. Now ni aku dah officially jadi "Mak Lang"
pfftt~~~!
Macam yang kami rancang, weekend lepas kami pergi melawat cucu sulung family ni.
[both pic from her mom facebook]
Ma feelin'
Well, instead the fact aku terasa tua, of course I'm SUPER excited nak tengok baby ni.
Tahu tak perasaannya bila ada dekat dengan baby? 
*can't explain*
Heaven. 
Damn Those Maternal Instincts.
See~ she talks to me.
Bila agaknya aku nak jadi ibu ek?

My.T. BubbleTea

Have you seen this?
Lokasi: Bandar Sunway, Ipoh.
Sebelah kedai dobi.
Kedai Bubble Tea baru bukak! yummeh~~~~~!
 see la this human~ camwhoring. again and again.
best!

BEN ASHAARI AJAK KORANG KRITIK BLOG AKU

Kita join segmen Abang Ben lagi~~~~!
BEN ASHAARI

Kenapa perlu kritik blog saya?
Penambahbaikan, indeed.
v(^______^)v

Jom join sekali?
Tarikh tutup, sebelum pukul 7 malam ni.

Quickie.

Dapat buku ayat-ayat Manzil ni dari Kak Lizahanum.
Terima kasih kak, semoga akak sekeluarga dimurahkan rezeki dan mendapat kebahagiaan di dunia dan di akhirat.
Ni antara produk Garnier yang aku menang dulu. Tak guna lagi. So this month, aku nak try. Kita tengok macam mana keberkesanannya. Boleh cantik macam Lisa Surihani ke tak.
v(^_______^)v

Friday, March 2, 2012

o men. so true..so true..indeed.

Thursday, March 1, 2012

New Addiction. Game.

     Cepat je masa berlalu. Cuti pun tinggal 3 hari je, next week dah kena pergi TDM dept. Tak ada buat apa yang menarik pun cuti seminggu ni. Nak merayap pun tak ada geng sebab Encik Qushaiey ada mid sem exam sepanjang minggu ni. Nak balik JB pun, bukan ada apa nak buat. Adik-adik, kawan-kawan bukan cuti. Balik-balik nanti, confirm tidur je memanjang. Tapi InsyaAllah, esok kami balik Sungai Petani. (...lagi? (T____T)) sebab nak tengok family baru. Baby Medina.
     Oh. Sebenarnya entri ni nak cerita pasal my current addiction. Bukan new sangat la. Dulu masa zaman kanak-kanak pernah main. Dah bosan main Pokemon, Harvest Moon, etc. this time main game Zelda: The Minish Cap pula. Korang ada main tak dulu? Seronok kan?
Kalau dulu, game macam ni paling lama 2 hari dah settle. Tapi hari ni dah masuk hari ke-4 main game Zelda tak habis-habis. Yelah, dulu main game tak berhenti-henti. Sekarang~ baru main game sikit:
"Alamak, baju tak basuh lagi,"
"Alamak, note tak baca lagi,"
"Alamak, assignment tak buat lagi,"
"Alamak, rumah belum kemas,"
"Alamak, anak nangis"
     Ok fine. Statement last tu tipu. Banyak sangat "Alamak" nya kan? Hahaha. Ok. Ini semua satu alasan~ padahal dah tak terer main. Asyik sangkut je. Why a~~~~?!?! Dulu Halflife, CS, relax je main. Ini setakat game gameboy yg pfft~~! pun susah nak lepas kan?
     Oh damn. I miss those days~


note: pasal main HL, CS tu saya tipu. saya xrelax. selalu jerit-jerit kat team sebab selalu salah tembak. ketuk-ketuk mouse lagi. zaman paling seronok zaman kanak-kanaklah kan..no worries~