Thursday, November 29, 2012

PART LAST: Pak Guard! Jangan Clamp Tayar Kereta Saya!

[Sambungan dari PART I]
     Fuh~ dah berhari baru sekarang ni sempat nak update cerita pasal pak guard. Maklumlah, orang tengah final exam kan. Well straight to the ending la. Lepas Lin cakap dengan security guard, pakcik tu terus pergi jumpa owner kejap by himself <--- still tak nak bagitahu siapa ownernya. So, Lin tunggulah sekejap sementara tunggu dia balik. Bila dia datang semula ke guard house, dia kata, owner tu tengah mengaji tak mau buka pintu. 
     I was like, hah? weird. Mula-mula dia cakap owner tu cina, then dia cakap owner tengah mengaji pula. Pastu dia kata kat Lin macam ni:
"Owner tu eccentric sikit dik. Tak apalah, pakcik take all the responsibility. Pakcik buka clamp. Nanti kalau perkara ni dibangkitkan dalam committee meeting or owner tanya about adik, adik pergilah cakap dengan owner. Owner tu commitee member,"
Well that was a relief, I guess. Till now tak ada siapa-siapa ketuk pintu rumah lagi, and harap-harap tak ada lah. Pleaselah, Lin lagi 2 minggu je stay Ipoh. Then I go back to JB, forever. ngeh~

Dahlah nak cuci enjin kereta nanti pun kena RM100. Tertipu ke apa?
(+_______+)"

3 comments:

  1. Engine was RM100??? Ridiculous! I buat car wash + interior vacuum + engine wash total is just RM15. Memang gila laa engine wash RM100 =.="

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wat da~ nasib baik tak hantar lagi. Thanks Kak!

      Delete
  2. Much welcome :) Nak bawak kereta kena tau selok belok..orang selalu kata perempuan selalu kena tipu kalau hal-hal kereta. I don't want to be like that. Perempuan pun hebat jugak kan..hehe :)

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...