Tuesday, October 30, 2012

Daging Bakar.

     Banyak korang dapat daging korban? Lin pun dapat (^______^) all the way from Kedah ok~ At first ingatkan nak buat beef patties untuk burger bakar, tapi malas pulak sebab banyak kerja. Kalau weekend tak apa, banyak masa. So semalam Lin marinate half of daging yang Lin dapat dengan mixed herb [oregano, rosemary, basil, parsley, marjoram etc] then hari ni bakar. [200 C, for 30 minutes]. Tak pernah pun bakar daging dalam oven ni, try and error. Nasib baik elok je dia masak.
     Kalau ada nasi panas pun sedap ni. [saya sangat melayu] Layan gambar la ek walaupun tak berapa appealing. Tapi sedap tau. Cuba awak try buat pula. Share la dengan Lin, daging korban yang akak-akak, adik-adik, abang-abang dapat, buat masak apa?

Daging lagi setengah kilo lebih nak buat apa ek?

2 comments:

  1. wah wah lin..untung pandai dia masak tau...:)

    ReplyDelete
  2. lambakan daging korban..hehhehe
    Sama ler kita!!

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...