Thursday, August 9, 2012

Good Stuff: "Bubur Lambuk" myChef


No. I'm not talking about a real bubur lambuk. Sorry. 
Kelmarin Lin malas nak masak, malas nak pergi bazar Ramadhan so Lin rasa Lin nak makan myChef: Cape Malay Curry with Butter Rice Pilaf. But first, Lin nak bagitahu Lin tak ada microwave, and biasanya Lin keluarkan dan panaskan macam biasa. Tapi disebabkan tahap kemalasan yang melampau, Lin ingatkan nak buat macam  Syuhada Salleh, rendam je dalam air panas lama-lama. Tapi disebabkan dah nak dekat buka time tu, Lin rebus...and tinggal.
[Kids, don't try this at home]
Bila nak dekat waktu berbuka~ Lin tengok nasi nya dah soaking wet! Oh my! Nasi dah jadi bubur.
(>__________<)"
Super sad, perut pun lapar~ tapi apa salahnya bubur kan? Nasib baik rebus pakai air sikit je. So, Lin campurkan semua bahan "terendam" tadi, letak susu cair sikit, garam etc. and voila~! Jadilah bubur sedap, dari single serving terus jadi 4 servings. If you know what I mean.
Bagi Lin, memang sedap la pula. Turned out to be right. Next time, boleh buat macam ni lagi. Jimat pun jimat, sedap pun sedap. Kan? Kalau nak extra kick and nutrition, boleh bubur sayur, kentang, cili segala bagai. Huhuhu~ love it!

Ni boleh jadi entry myChef's Gourmet Blog Challenge tak?

4 comments:

  1. Ni kira resepi tak sengaja lah ye.. K zefa cdgkan buat entry baru dgn olahan ayat penyertaan..idea bagus ni suzlin. Trylah, n good luck..

    ReplyDelete
  2. tentunya bole sgt2 dik...kreatif gak ni. Jom meriahkan contest mychef!!!

    ReplyDelete
  3. good luck..jom kita join reramai kasi lagi meriah

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...