Monday, August 13, 2012

Berkenaan Nak Beli Baju Raya.

Seriously benda yang malas Lin nak buat, shopping baju. Lin tak kisah ada baju raya or tak. I have plenty of them. Still muat. Even berat badan dah naik 12kg since last 3 years. And usually Lin tak payah kusut-kusut fikir nak beli baju raya sebab my mom always tempah baju for us. Tapi this year ibu sangat bermurah hati bagi baju yang baru ditempah dan belum dipakai tu pada orang lain (>________<)" I was like~ ah?
     Kendatipun begitu, as my dad sangat memahami. Dia insist suruh Lin beli baju raya kali ni and of course, with some "budget raya 2012"~ yippe! So, bermula lah pencarian baju raya Lin since 2 minggu lepas. The problem is, I don't know which one to buy and where. I have this idea, wearing this hijabista fashion. You know, long skirt and stuff. Tapi sesuai ke untuk orang yang gempal and pendek macam Lin ni? *nangis sedih~* First, Lin cari dekat First Lady, Ipoh. Twice! Tapi tak ada yang berkenan. Ada satu baju kebaya biru yang sangat cantik, tapi kain dia jenis senang nak berkedut and susah nak gosok. Problem.
     Then Lin tengok dekat Zalora. Wow~ Jovian sangat cantik (>_______<). Harga? Nauzubillah~ jangan tanya.
 
 
 
Dan yang paling cantik, yang ini:
 Tengok perincian dia. [ayat skema] sangat cute.
 ...last time Lin blogwalking dekat blog Afra Yuri, adik dia beli baju ni warna pink! which make me SUPER DUPER jealous.
[source:Zalora and Afra Yuri]
Nak beli sangatlah mahal sampai ratus-ratus. Sangat membazir, as dengan amount tu Lin boleh beli 5 helai baju raya dekat First Lady dengan 5 helai tudung sekali. Tapi Lin suka design dia, Lin dengan gigih cari juga dekat mana-mana. Manalah tau ada design baju yang lebih kurang sama macam Jovian kan, and of course la lebih murah. Tapi hampa.
     OK, fine! Tak payah beli baju raya. Pakai jubah last year lagi senang, sarung je. Lepas raya, beli kain banyak-banyak and tempah. (>_______<)"

Nak jahit manik dekat baju raya lama~

8 comments:

  1. memang mahal bju raya dr zalora tu..hehe pakai jubah dah la raya nie..ekekeke..:P

    ReplyDelete
  2. baju raya akak dr dl sampai sekarang...baju kurung...;)...kalau beli/jahit baju jenis lain...pakai sekali...simpan/simpan xpakai2...;)

    ReplyDelete
  3. simple solution- baju kurung je,, hehe

    ReplyDelete
  4. Alooo sianyer.. InsyaAllah masa ade lagi mesti jumpa..

    ReplyDelete
  5. mahal tapi cantik. nak pakai raya mahal sgt pula. tp klu mampu apa salahnya kan? kalau saya pakai JM time bertunang kot. wakakaka... ^___^

    http://allaboutmeputeripanda.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Kena beli dik...
    walau sehelai baju raya ianya yang baru tanda kita menyambut Syawal..

    ReplyDelete
  7. salam ziarah sambil2 folo dari blogger aktif kak mia..^_^

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...