Saturday, July 21, 2012

Unboxing: Sunbeam Pie Magic 2

Salam Ramadhan semua~ Kali ni Lin nak cerita tentang Sunbeam Pie Magic 2 yang Lin dapat dari Majlis Wowww 1001 GA by Kak Ida Sabtu lepas. Bukan senang nak jumpa pie maker dekat Malaysia ni and seingat Lin, Lin tak pernah nampak pun pie maker dekat mana-mana. Kegunaan pie maker ni mestilah for obvious reason, buat pie. Tapi yang menarik tentang pie maker ni, mudah, ringkas dan cepat dimasak. Pelbagai jenis inti boleh letak, termasuklah baki lauk-pauk kita semalam. Bukan itu sahaja, pie ni boleh buat quiche pun boleh. Tapi terpulanglah atas kreativiti awak-awak semua nak buat apa pun. Huhuhu~ 
This is what it look like:
Bila buka, we can see this:
Which is free Special Recipe book, instruction booklet and leaflet about another product by Sunbeam.
Pie maker, outside the box:
Pie maker, inside.
Pastry cutter, I guess. Of course disertakan sekali dalam box ni.
Pie base.
Pie top.
Disebabkan plug dia macam ni:
 Kita kena beli plug macam ni lah sebab ianya tidak disertakan.
Sunbeam Pie Magic 2: Pie, In The Making.
 Lin guna Pampas Shortcrust pastry. 
Segera je walaupun sebenarnya nak buat pie pastry punyalah mudah.
(+____________+)
Kalau tak ada, guna roti Gardenia pun boleh. Lenyek-lenyekkan sampai rata then terap.
Penyediaan pie lebih mudah dengan menggunakan Sunbeam Pie Magic 2 ni.
Sebelum tu panaskan pie maker ni sekejap, kalau first time guna kena bubuh minyak sikt lepas tu lap.
Terapkan pastry tadi dengan pastry cutter yang disediakan. 
Letakkan pie base perlahan-lahan ke dalam pie maker, then letakkan filling. Masa 1st time Lin guna Sunbeam Pie Magic 2 ni, Lin buat apple pie.
Filling dia sama dengan resepi Apple Crumble Lin.
Apple Hijau [Granny Smith], Gula halus, serbuk kayu manis.
Tutup dengan pastry yang telah diterap untuk bahagian atas pie, tunggu dalam 8 minit. Then siap!
Another batch:
Kelebihan guna Sunbeam Pie Magic 2 ni:
Boleh buat 2 pie dalam masa 8 minit.
Senang dibersihkan sebab non-stick.
Pie yang cantik terbentuk.
Plate yang dalam, so boleh bubuh inti banyak.
Kesimpulannya? Memang best!

Stay tune for my other recipe juga. Thanks Kak Ida

9 comments:

  1. wahhhh..besnye lin dpt buat pie sndri..sedihnya kat m'sia takde jual piemaker nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lin rasa macam Lin terbaca entri Kak Ida, macam dia nak pasarkan Sunbeam punya product dekat Malaysia. Agaknyelah~ (^_________^)"

      Delete
  2. senangkan, sekejap jer dah siap.. kat tmpat akak takde short crust pastry macam tu, so akak guna flexi pastry brand Kawan, atasnya puff pastry brand yg sama, mmg rangup!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Flexi pastry pun boleh guna ek kak? ada ternampak juga dekat Giant tu. Nak try la nanti after this.

      Delete
  3. best best..hari2 makan pie...;)

    ReplyDelete
  4. kat malaysia ada tak brand nie..........mana nak cari ya

    ReplyDelete
  5. kat malaysia ada tak brand nie..........mana nak cari ya

    ReplyDelete
  6. best nye.. huu nak beli gak ni.. sapa nak g oberc kirimmmmmm

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...