Monday, July 9, 2012

Mi Sedaap Perisa Kari. Dah try?

     Awak semua dah pernah rasa Mi Sedaap yag baru tu? OK, fine. Makan mi segera memang tak baik untuk kesihatan. Tapi sekali-sekala apa salahnya kan? Iklan Mi Sedaap yang asyik berulang dekat TV buat Lin teringin nak rasa. Tengok dalam iklan macam sedap je kan. Before ni Lin makan Mi Sedaap juga, tapi Mi Sedaap Mi Goreng Perisa Asli. Memang sedap. Part yang paling sedap mestilah bawang goreng dia. Kan?
OK. Satu bungkus besar cost me RM3.99 dekat Tesco and dalamnya currently ada 6 paket. Dalam each of this packet pula ada minyak perasa, serbuk cili, serbuk perencah and bawang goreng!
This is what it looks like bila dah campur semua serbuk perencah, cili dengan minyak. Bawang goreng macam biasalah, bubuh last sekali. Semerbak bau dia satu rumah. Macam bau mi kari real pula.
Normally Lin akan bubuh sayur or ayam dalam mi instant ni. Tapi sebab Lin makan ni 1st time, Lin nak rasalah rasa original dia. Ni mi dah siap!
Rasanya?
Bagi Lin, Mi Sedaap Perisa Kari ni memang sedap and it taste different from any other leading brand. Rasa dia macam mi kari yang betul-betul. En. Qushaiey pun suka and this Mi Sedaap Perisa Kari dah jadi another favourite kami. huhuhu. Jom try? 
v(^_____________^)v

5 comments:

  1. saya rasa nak test lpas tgk gmbr nie tauuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  2. dni ngidam dekat 2minggu gara2 tengok iklan mi sedap perisa kari... dni nakkk sangat2... lepas jumpa je terus beli... tapi pas try, tak kena lak ngan dni.. dni rasa mi megi kari lagi cedap. huk2..

    ReplyDelete
  3. try before, but the taste is slightly weird!

    ReplyDelete
  4. @Cik Nana: Nanti dah best bagitau saya k?

    @Kak Dini: (^_________^)" Taste orang lain-lain.

    @Nikel Khor: maybe it because we love maggi kari more, I guess.

    ReplyDelete
  5. gua mase duk hostel dulu hari2 mkn mee sedap.memang sedap pun.huhuh

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...