Monday, May 14, 2012

Serbuk Pencuci.

Semua orang pun guna serbuk pencuci kan? Tak kira lah surirumah ke student ke, semua pun cuci baju. Lin suka jenis serbuk. First serbuk pencuci Lin, Breeze then Kao Attack, lepas tu guna MaxKleen. Currently I'm using Top, ni first time guna. Teruja nak guna Top ni sebab dia ada anti mite-dust formula, sesuai untuk orang yang allergic macam lin. My husband cakap dia suka bau Top and baju bersih tak berbau [sebab dia yang basuh baju]. Murah lagi. But I do prefer Fab. Before ni guna Fab. 2.5kg dalam below RM15.
Fab baru bau Lavender paling wangi. Last time beli yang Lavender and warna biru. Dua-dua pun wangi, RM4.90 each yang size sedang [tak ingat berapa gram]. 
Sebelum Lin guna Fab, Lin guna Maxkleen. Lama juga Lin guna ni. Lin beli ni sebab berkesan. Mula-mula dulu masa dekat hostel, kawan Lin yang guna. One day, detergent Lin habis, Lin pinjam la dia punya. Stokin putih Lin tak payah rendam or sental pun terus putih berseri. Tapi bila Lin pindah rumah baru, Lin guna mesin basuh manual yang tuan rumah bagi and guna serbuk pencuci yang sama, hasilnya hampeh. Rasanya mesin basuh pun main peranan juga kut. Maxkleen sesuai pakai dengan mesin basuh automatik je. Agaknya lah~

Ibu pakai Kuat Harimau

0 comments:

Post a Comment

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...