Monday, January 2, 2012

Things That Come Across My Mind, today.

[entri banyak gambar]

#Google Friend Connect dah nak dimansuhkan Mac 2012 ni.
Betul. Kalau tak percaya boleh tengok kat blog Google yang rasmi. Google suggest guna Google Plus+ pulak. Pening (x____X)" Habislah jerih payah korang kumpul follower kan? Alternatif lain selain Google Plus+, senang cerita, guna Facebook Fan Page je.
#Skincare.
Ada penambahan sikit since my last post about my skincare routine which is Biore Face Milk. Dan before this aku pakai Toner jenama Simple, but starting last two weeks, aku dah start pakai Hada Labo Super Hyaluronic Acid Moisturizing Lotion.

#Persiapan Praktikal.
Stokin, baju and kasut belum beli. (x____X)" Beg [Note, File, Books etc.] tak kemas lagi.

#Nak cari rumah yang lebih dekat dengan Hospital.
Dah cakap dengan owner nak pindah rumah, so aku bakal pindah 27 Februari ni, kot. Tapi rumah tak jumpa lagi. Tak banyak rumah untuk disewa yang murah dekat Ipoh. Paling murah RM400. (x____X). Satu hal lagi, kalau jadi pun pindah rumah, mesti rumah tu kosong; tak ada washer machine, fridge and water heater. *essential kut, bagi akulah* Really need a very long list of pro and cons. Sigh~ (-____-)"

#Nak kurus.
Kalau makan mushroom soup setiap hari boleh kurus tak? Semalam ada join satu group called "Tak Nak Gemuk's New Year Challenge !!". Group ni buat challenge Diet Atkin [no carb diet]. Aku macam nak join, tapi, macam tak ada kekuatan. Drastik sangat. Tak makan nasi, tak makan mi, tak makan pasta. Dah tu aku nak makan apa? (-____-)" So, aku ambil alternatif lain. Pemakanan ikut piramid, kurangkan makanan/minuman bergula dan er..mungkin yang susah sikit; bersenam.

#Lapar.
Pagi tadi dah pergi Tesco, tapi terlupa nak beli barang masak. Petang-petang, hubby dah pergi kerja, perut lapar, baru teringat. And this HOT CEKELAT WITH MORE MORE MORE CHOCOLATE SYRUP AND WHIPPED CREAM save me. There goes my diet~ Pagi tadi brunch dekat Tesco. Order Spaghetti tapi dapat Maggi-like spaghetti (x_____X)" rasa tertipu. Tapi sebab perut lapar tahap dewa, aku makan je. Serius, pagi tadi teringat nak beli kacang panjang.

#Quote of the day.
Whatever you give a woman, she will make it greater. Give her sperm, she will give you a baby. Give her a house, she will give you a home. Give her groceries, she will give you a meal. Give her a smile, she will give you her heart. She multiplies and enlarges what she is given. So if you give her crap, be ready to receive a ton of s**t.

#2012, Bring it on!
2013 (-___-)"

2 comments:

  1. salam singgah dari segmen Mia.. ;)
    duk Ipoh ker? kat belah mana tu?
    kakyong pun di IPoh juger..


    www.kakyong.com

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...