Friday, January 13, 2012

STATUS PERMOHONAN BANTUAN RAKYAT RM500

STATUS PERMOHONAN BANTUAN RAKYAT RM500 | Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) kepada pemohon yang berjaya akan dibuat dalam bentuk baucer tunai, bermula Ahad ini. Pembayaran secara berperingkat itu dijangka mengambil masa dua bulan sehingga 15 Mac depan.
Baucer itu boleh ditunaikan di cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN), CIMB dan Maybank di seluruh negara. Pemohon boleh menghubungi talian hotline 1800222500 atau 1300883010 mulai Isnin ini antara jam 9 pagi hingga jam 5 petang untuk memeriksa status permohonan. Atau anda boleh mula menghantar pertanyaan email ke belanjawan2012@treasury.gov.my. Insyallah anda akan dapat serta merta status permohonan anda.
Sehingga Selasa lalu, sebanyak 4.12 juta borang BR1M diterima dari seluruh negara dan daripada jumlah itu, 3.1 juta diluluskan. Baki permohonan sedang diproses dan dijangka selesai esok.
Tempoh penyerahan borang BR1M itu dilanjutkan selama satu bulan lagi sehingga 10 Februari depan.
Bagi pemohon yang gagal, rayuan boleh dibuat dengan menggunakan borang khas yang boleh diperoleh di pejabat LHDN, agensi kerajaan berkaitan atau dimuat turun menerusi laman web www.treasury.gov.my

16 comments:

  1. MACAM MANA NAK CEK STATUS PERMOHONAN
    ONLINE OWE....

    ReplyDelete
  2. adohhhh....macam mane nak cek online owe br1m...

    ReplyDelete
  3. entah lah..mana web sitenya...???

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Dah tak boleh. Ni entri tahun lepas dear. Sekarang nak check boleh check dkt pjbt LHDN brhampiran.

      Delete
  5. macamne nie nk cek status br1m ni.xboleh pon.

    ReplyDelete
  6. nk semak mcm mna oiii??

    ReplyDelete
  7. Thn ni sa msuk 21thn,dn sa ibu tunggal..blhkah sdh sa memohon brim?

    ReplyDelete
  8. Thn ni sa msuk 21thn..blhkh sa memohon brim?

    ReplyDelete
  9. macam mane nak check status permohonan BR1M melalui internet??

    ReplyDelete
  10. adoiiiii mane nk check status ni.......ke nk up traffic blog ke ape ni??? ishhhh......

    ReplyDelete
  11. biasa laa kangkung..nk tumbuh pn..kona kiri kanan dulu..

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...