Tuesday, November 29, 2011

craving.

mengidam mengalahkan orang pregnant.
asyik makan. makan. makan. berat dah overweight.
awal-awal dulu rasa nak makan:
lemon meringue pie
impian terlaksana. kebetulan ada lemon meringue pie kat Secret Recipe masa tu. so dapat lah merasa~ sedap gila!
nak buat tu macam rajin, tapi masalahnya, ibu pinjam stand mixer pula. so, susah sikit la kan *alasan*
lepas tu rasa nak makan:
bagel
jadah gila kan, tak nak doughnut, nak bagel. ya. bagel. my hubby offer beli Big Apple, tetap tak nak.
nak bagel jugak. celah mana nak beli bagel ni kat Ipoh kan.
tak dapat makan.
tak lama lepas tu nak makan ni pulak:
mille crepe
sedih. satu Ipoh kami tawaf. tak ada cafe/restaurant/bakery pun yang ada jual makanan ni.
dah tu kami cari sampai KL, tapi disebabkan kami pedestrian, susah sikit nak bergerak jauh.
tak dapat makan lagi.
*nanges*
macaron
bila online, terpandang satu blog ni jual macaron. dan-dan masa tu juga lah terasa nak makan macaron kan.
dapat makan satu pun jadilah.
memang tak ada jual kat Ipoh, tapi boleh je beli online.
cuma...mahal. lepas tu nak kena order banyak-banyak pula. tak ada budget lagi buat masa ni sebab duit kena dulukan benda lain yang lebih penting.
*nanges*
lately terasa nak makan:
cheese tart
dengan
oreo cheesecake
sedap gila! puas hati~!
then tiba-tiba hari ni pula, rasa nak makan:
fish pie
sebab tengok Jamie Oliver punya page
dekat Dubliners Cafe ada jual, tapi bos dia kedekut.
wawawawa~~!
ciput je dia letak sotong dengan ikan.
membazir aku load up steroid and ubat allergic semata-mata nak makan seafood ni.
Sedap tu memang sedap lah. heaven~~~tapi sikit sangat.
aku ni dahlah karnivor berjaya. and a bit pricey la for student macam aku. standard cafe western kan. sekali sekala boleh la.
and macam rasa nak makan fusilli carbonara yang aku selalu buat tu.
 
tapi disebabkan tak sihat, hari hujan, tak da transport nak berjalan. so terbantutlah keinginan aku tu.
nomnomnom.
dan juga:
mi sup ibu
*homesick*
and daging masak black pepper.

and paling drastik
ubi kayu rebus
ambik ko. bertubi-tubi hari ni rasa nak makan macam-macam.
hormon agaknya *alasan*.
and tiga hari lepas rasa nak makan ayam dekat Ayamas pulak bila terpandang flyer terbaru diorang.
nampak macam succulent, juicy dan memanggil-manggil je. nak beli lah esok.
tak sabar.
InsyaAllah nanti aku upload pic nya. eh ke ak beli ayam Tesco yang sedap tu ek?
conclusion, citarasa omputih sajork. ni belum pregnant lagi. nanti bila pregnant tak tahulah macam mana. kesian En. Qushaiey.
huhuhu.
p/s: ada sesiapa nak belanja makan tak?

Monday, November 28, 2011

Please Don't Leave Me by Pink


Da da da da, da da da da 
Da da da da-da da 

I don't know if I can yell any louder 
How many times have I kicked you outta here? 
Or said something insulting? 
Da da da da-da 

I can be so mean when I wanna be 
I am capable of really anything 
I can cut you into pieces 

When my heart is 
Broken 
Da da da-da da 

Please don't leave me 
Please don't leave me 
I always say how I don't need you 
But it's always gonna come right back to this 
Please, don't leave me 

How did I become so obnoxious? 
What is it with you that makes me act like this? 
I've never been this nasty 

Can't you tell that this is all just a contest? 
The one that wins will be the one that hits the hardest 
But baby I don't mean it 
I mean it, I promise 
Da da da-da da 

Please don't leave me 
Please don't leave me 
I always say how I don't need you 
But it's always gonna come right back to this 
Please, don't leave me 

I forgot to say out loud 
How beautiful you really are to me 
I can't be without 
You're my perfect little punching bag 
And I need you 
I'm sorry 

Da da da da, da da da da 
Da da da da-da da 
Please, please don't leave me 

Baby, please don't leave me 
No, don't leave me 
Please don't leave me 
I always say how I don't need you 
But it's always gonna come right back to this 
Please,don't leave me 
Please don't leave me 
I always say how I don't need you 
But it's always gonna come right back to this 
Please don't leave me 
Please, please don't leave me

Sunday, November 27, 2011

Krispie Treat. 2nd batch.

hari ni bangun pagi lambat sikit.
penat malam tadi penat gila kerja sampai pukul 11 lebih.
lepas tu pergi makan kejap then terus balik.
kaki melecet sebab banyak berjalan.
(ಥ_ಥ)
I should wear a proper shoe.
then pergi makan dekat stadium, lepak-lepak dekat pekan makan tau fu fah, beli barang sikit dekat Tesco and terus balik.
Malam ni ada bola. Malaysia vs. Bahrain. Currently Malaysia 2-0.
cool~
Malam ni tiba-tiba my ❤ nak makan Krispie Treat.
so, kami pergilah Giant kejap beli marshmallow dengan cereal, ini hasilnya:
*gambar tak cantik. nanges*
kalau nak resepi boleh ambil dekat sini --> Resepi Krispie Treat.
kali ni bubuh vanilla essence sikit.
nomnomnom.

update: Malaysia kalah 3-2 kepada Bahrain

Saturday, November 26, 2011

another lonely weekend. currently:

currently:
baru lepas kemas rumah dan basuh baju.
*feeling ala-ala Cinderella gitu~*
ha.ha.ha.
oh, currently juga ada buat kerja part time kat Dubliners Cafe.
* awkward. same job place with my husband* 
dua hari je. semalam dengan hari ni. lepas tu rehat, next week baru start balik kerja.
mesti confuse kan kenapa aku yang pemalas tahap dewa gaban ni boleh buat kerja part time pula di cuti-cuti sem ni.
suppose aku bercuti ke Langkawi, tak pun, at least, Cameron Highland.
damn.
it's not that I'm working cause we struggle to death, to survive; though.
the truth is because gila nak mati bosan duduk rumah jadi full time housewife tunggu suami balik kerja. *nanges*
lagipun I kerja sebab suami I juga. hello~~kami baru kahwin 9 bulan okay. mana boleh berpisah. kalau boleh nak dia ada kat rumah 24/7. tapi dia tak mahu. so aku pergi la kerja kat tempat dia kerja. rindu kut~
ha.ha.ha.
penat kerja. naik blister kaki berjalan ke sana ke mari jadi stewardess.
*nanges lagi*
selama ni kerja taip menaip je kan. tulisan pun ala-ala doktor. duduk menghadap aircond 24/7.
sekarang kena kerja~~~*nanges lagi dan lagi*
and currentlyi could eat a whole cow. if u know what i mean. alamak dah pukul 1.30, baju tak lipat lagi.
*meraung*

Tuesday, November 22, 2011

Main Gameboy Advance dekat PC/Laptop!

Korang tahu kan GameBoy? Korang pernah main tak?
Lately, disebabkan cuti panjang yang er.. panjang;
aku sebagai pelajar suri rumah yang efficient memang tak ada kerja.
*konon. walhal pemalas*
Tiba-tiba aku teringat dulu masa kecik aku pernah main GameBoy kat PC tapi aku serious terlupa macam mana nak install benda alah ni kat desktop aku.
Then, aku Google. Thank God Mr Google, you remind me of something I completely forgot.

Rupa-rupanya aku download Emulator nye. So, kalau korang pun nak main. Ni stepnya:
[1]
DOWNLOAD EMULATOR GAMEBOY ADVANCE
[Emulator ni software that allow you to run games Gameboy kat PC]
[2]
Siap. Tak perlu Install bagai. Tahniah! korang dah ada Gameboy! virtually~
[3]
Sekarang nak download Gamenya pulak. 
Ada beberapa pilihan laman sesawang yang anda boleh upload game ni.
Contohnya:
Coolrom dengan Doperoms
ada banyak gila game, boleh main game macam-macam sampai gila.
atau anda boleh Google je.
[4]
Emulator dah download. ROM file [game] dah download.
Finally macam mana pula nak main kan?
Drag je Game korang Tu kat VisualBoy Advance. Nanti dia buka sendiri la.
Berjaya!
Ni game Pokemon Sapphire.
Basic Control:
Z = Select
X = Cancel
Enter = Menu
*Control berbeza ikut Game. OK?
Got the idea?
Faham ke ni? Aku tak tahu nak explain bahasa IT. aku ni noob je.
(>___<)
kalau tak faham. boleh tanya aku dekat Facebook or Formspring. OK?
Nak request Cheat Code game pun boleh.
hehehe.

Selamat Tinggal Sad Face [T___T]"

One or two things happen kebelakangan ini which make me so damn sad.
Alhamdullillah, thanks Allah cause you give me strength and someone to hold on to a.k.a. my punching bag.
semua benda yang berlaku ada hikmah disebaliknya kan?
ha.ha.ha.
there's a lot entry kat draft yang aku nak story
[yes, include review-ing segment; macam ada orang nak baca]
now ni aku jadi suri rumah sepenuh masa.
cuti dah start since last week. but next month maybe aku busy sikit sebab aku buat kerja part time dekat tempat kerja my ❤. Sebulan je.
Lepas tu nak cari kerja Fulltime pula, study pun dah habis kan.
damn. sad.
sedih nak cakap pasal benda ni.
...
Aktiviti aku buat masa ni:
Main Game [Gameboy Advance] kat Laptop.
Next Entry aku nak cakap pasal ni lah.
So, pada sesiapa yang boring cuti sem ni or etc., boleh main game ni.
ngeh~~

Saturday, November 19, 2011

It's been a while.

lama juga aku tak update blog. 
dalam seminggu. sebab: hp rosak tak boleh upload gambar.
*as aku akan update blog based on gambar aku snap hari itu. most of the time~*
and tak ada mood.
mungkin sebab banyak benda dalam kepala aku sekarang ni.
too much to handle.
for now, study dah habis.
should I say yippee?
entahlah.
At this time, aku still risau about everything..future.
(T____T)"
One thing on my mind: Kuching
I really hope for this.
damn. seriously.
if this happen, it would be GREAT. GREAT. GREAT.
seriously.
P/S:but at the same time, saya tak nak jauh dari awak sebab even 4 jam pun awak tak ada boleh buat saya jadi tak betul. ini kan pulak berhari, berbulan, bertahun.

chores.chores.chores.

kerja rumah.
part yang tak paling tak best as being a housewife.
BUAT KERJA RUMAH.
serius.
I can cook. 
Tapi bila bab-bab house chores
mengelap, vacum, cuci pinggan, sidai baju, cuci baju, cuci toilet etc.
tension. 
Tak boleh ke isteri duduk rumah cantik-cantik, mengait, membaca, online, berdandan hias bagai sementara tunggu suami balik kerja.
really need a good job after this, no need to do house chores.
upah orang gaji.
somehow being a full time house wife, really bothers me.
*aku yang muda*
sigh~

Saturday, November 12, 2011

Milo UHT From Mom with Love Facebook Campaign

As I'm one of 1,000 participants who successfully submitted my entry. I receive this Exclusive Milo UHT recess container.

v(^____^)v
yeah~~!
Do you love Freebies?
Follow my blog HERE and HERE to keep updates with all this freebies!
You Can Have it too!

Random Post.

(>____<)"
tension sebab handphone rosak. tak boleh nak ambil gambar. tak boleh nak bubuh kat  blog.
tak semangat nak update blog.
nak baiki handphone. kena RM130.
belum ada budget.
so ambil gambar pakai phone orang lain je lah.
(T____T)"
[#1] Yang Menarik Perhatian Aku Dalam Paper 31st October 2011
Saiz besar juga undang masalah. problem.
 
terror. aku pun tak boleh nak buat macam ni.
 
boleh try ni. free je.
[#2] Movie Time.
 pergi tengok cerita Hong Kong Ghost Story. Tak seram pun. Lawak je.
[..period come..period go~~lalala]
[#3] Kedai makan baru buka kat area rumah aku.
Nasi Lemak Ayam Goreng Panas. RM3.50. Tak sedap pun. hampeh. dah la ciput. 
[#4] Dalam bas "berhenti-berhenti" dari Butterworth ke Sg Petani
benci. dah la kena berdiri dari Butterworth sampai Sungai Petani. Berdiri pulak sebelah seorang "makhluk" yang busuk gila bau tahi. pfftt~*semboq*
[#5] Gardenia Waffles
 ada 5 perisa. Cinnamon, Banana, Blueberry, Maple Wholemeal and Fresh Egg Vanilla. dah try makan semua. Yang paling sedap, perisa yang kat atas ni.
[#6] Pergi Sasa beli dua benda ni
 Konjac Sponge dengan Facial Cleaning Pad. Nanti aku buat review.
[#7] Cup Bon
 Selain Chatime dengan Each a Cup. Cup Bon pun sangat sedap.
[#8] Bubur Nasi Knorr
 
dah try semua?
[#9] Zenoctil

buka folder lama, terpandang ni. apakah?
[#10] sushi sedap
beli dekat JJ. semua ni baru RM4. campur sauce, each sachet 30 sen.
[#11] hantu Chatime
penyakit yang sangat serious.

Special Thanks to The bukuhollic-Funky Monkey

Hari tu menang Tempat Pertama "Peraduan BUKUHOLLIC-Teka Buku" 
by Funky Monkey a.k.a. Kak Ney Nazwani.
Hadiahnya dah sampai~~~~!
[mesti peminat buku novel keluaran PTS kenal kakak ni kan?]
   
dan buku terbaru beliau.
[psst..kalau beli online kat Kedai Buku Online PTS dapat diskaun 15% tau]
berbalik pada hadiah peraduan tadi,
hadiah yang kami dapat ialah:
jeng3~
*sila jealous*
dan lagi satu, yang ni:
mula-mula kami tak tahu ni apa.
(>_____<)
wrist rest ka? hand rest ka?
or maybe hiasan saja?
*sangat jakun*
tapi akhirnya, kami tahu juga:
rupa-rupanya jewelry box..huhuhu.
TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA:
The bukuhollic - Funky Monkey