Saturday, December 31, 2011

Flashback: Resolution 2011.

1. Perlu lebih alert dgn environment. 
Dulu saya jenis katak bawah tempurung, tak ambil tahu sangat pasal keadaan sekeliling, orang etc. Bukanlah anti-sosial or what, cuma saya terlampau selesa dalam dunia sendiri and the worst case is sampai saya tak kenal my own classmate. So in 2011, saya banyak jugalah take part in this and that activities, sleepover kat rumah classmate, study sama-sama, get to know each other.
= Checked!

2. Perlukan revamp. 
Revamp kat sini bermaksud my appearance la. Physically. Well, it doesn't go well. (-__-)" Semakin gemuk, sampai overweight 10kg! Banyak baju dah tak boleh pakai. Tahun ni banyak kali juga buat cubaan diet, tapi tak berjaya sangat; sebab tak berapa disiplin kalau bab makan and exercise. (*____*)".
= So-so.

3. Start saving.
Yup. Memang dah lama start menyimpan duit dalam tabung dan banyak kali juga lah duit tabung "membantu" dalam keadaan sesak lagi kering. After saya teliti balik all the expenses, duit banyak habis dekat FOOD, FOOD and MORE FOOD. (>____<)". Perlu lebih disiplin. and this year juga aku dah start simpan emas. love :]
=85%

4. Cari duit poket. 
I start my own-not-so-active-internet-business My Propolis Active since last March 2011. Sambutan tu ada, cuma kurang. Mungkin sebab kurang promosi or what, or mungkin sebab my blogshop tak cantik dan tak professional.
= 60%

5. Study lebih rajin.
Sepanjang pengajian saya, rasanya macam sem kali ni [sem yang last], sedikit sebanyak menambahkan semangat nak study dengan lebih rajin. Hasilnya, result yang sangat-sangat unbelieveable! Alhamdulillah, syukur. 
= Checked!

Secara keseluruhannya, banyak pengajaran dan perubahan yang berlaku sepanjang 2011 tidak kira kecil atau besar. Harapan saya, semoga tahun mendatang saya lebih matang dan optimis dalam apa jua halangan yang mendatang.
v(^_____^)v

1 comment:

  1. This is my Good luck that I found your post which is according to my search and topic, I think you are a great blogger, thanks for helping me out from my problem..
    Buick Reatta AC Compressor

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...