Tuesday, November 29, 2011

craving.

mengidam mengalahkan orang pregnant.
asyik makan. makan. makan. berat dah overweight.
awal-awal dulu rasa nak makan:
lemon meringue pie
impian terlaksana. kebetulan ada lemon meringue pie kat Secret Recipe masa tu. so dapat lah merasa~ sedap gila!
nak buat tu macam rajin, tapi masalahnya, ibu pinjam stand mixer pula. so, susah sikit la kan *alasan*
lepas tu rasa nak makan:
bagel
jadah gila kan, tak nak doughnut, nak bagel. ya. bagel. my hubby offer beli Big Apple, tetap tak nak.
nak bagel jugak. celah mana nak beli bagel ni kat Ipoh kan.
tak dapat makan.
tak lama lepas tu nak makan ni pulak:
mille crepe
sedih. satu Ipoh kami tawaf. tak ada cafe/restaurant/bakery pun yang ada jual makanan ni.
dah tu kami cari sampai KL, tapi disebabkan kami pedestrian, susah sikit nak bergerak jauh.
tak dapat makan lagi.
*nanges*
macaron
bila online, terpandang satu blog ni jual macaron. dan-dan masa tu juga lah terasa nak makan macaron kan.
dapat makan satu pun jadilah.
memang tak ada jual kat Ipoh, tapi boleh je beli online.
cuma...mahal. lepas tu nak kena order banyak-banyak pula. tak ada budget lagi buat masa ni sebab duit kena dulukan benda lain yang lebih penting.
*nanges*
lately terasa nak makan:
cheese tart
dengan
oreo cheesecake
sedap gila! puas hati~!
then tiba-tiba hari ni pula, rasa nak makan:
fish pie
sebab tengok Jamie Oliver punya page
dekat Dubliners Cafe ada jual, tapi bos dia kedekut.
wawawawa~~!
ciput je dia letak sotong dengan ikan.
membazir aku load up steroid and ubat allergic semata-mata nak makan seafood ni.
Sedap tu memang sedap lah. heaven~~~tapi sikit sangat.
aku ni dahlah karnivor berjaya. and a bit pricey la for student macam aku. standard cafe western kan. sekali sekala boleh la.
and macam rasa nak makan fusilli carbonara yang aku selalu buat tu.
 
tapi disebabkan tak sihat, hari hujan, tak da transport nak berjalan. so terbantutlah keinginan aku tu.
nomnomnom.
dan juga:
mi sup ibu
*homesick*
and daging masak black pepper.

and paling drastik
ubi kayu rebus
ambik ko. bertubi-tubi hari ni rasa nak makan macam-macam.
hormon agaknya *alasan*.
and tiga hari lepas rasa nak makan ayam dekat Ayamas pulak bila terpandang flyer terbaru diorang.
nampak macam succulent, juicy dan memanggil-manggil je. nak beli lah esok.
tak sabar.
InsyaAllah nanti aku upload pic nya. eh ke ak beli ayam Tesco yang sedap tu ek?
conclusion, citarasa omputih sajork. ni belum pregnant lagi. nanti bila pregnant tak tahulah macam mana. kesian En. Qushaiey.
huhuhu.
p/s: ada sesiapa nak belanja makan tak?

3 comments:

  1. makkk aiiii sedapnya.... makan ajelah... :)

    ReplyDelete
  2. Time2 hujan ni mmg laparrrrr....

    ReplyDelete
  3. ish2.... sedap2 ni... hilang diet smua..

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...