Wednesday, October 19, 2011

[review-ing] my skin care daily routine.

orang nak buat entry pasal facial care. aku pun nak buat juga.
so, here it goes~
nak kulit macam ni?
atau begini?
atau mungkin juga begini?
okay. intro minta pelempang.
definition perfect skin untuk aku:
☑ bebas jerawat.
☑ bersih. tak ada bintik-bintik.
☑ ton kulit sekata.
☑ tak ada bekas jerawat.
☑ kurang minyak.
setakat ni, alhamdulillah.
Senarai produk yang aku dah guna more than 5 years:
3 Step ni yang paling penting. dulu aku ada try Clinique 3 Steps tu. ya, ianya memang berkesan. tapi..tapi..tapi.. mahal sangat~
(*____*)
so, I switch back to this thing.
untuk cuci muka aku pakai OXY Whitening Wash [RM11.90]. Toner, Simple Soothing Facial Toner [RM15.90]. Olay Total Effect Moisturiser, [RM39.90 *kadang-kadang RM29.90 time promosi]
Weekly [time aku rajin je], memang dari dulu aku pakai St. Ives Facial Scrub ni [RM20++]. Untuk Mask aku pakai dua jenis sekaligus, Bioglo Clear Pore Deep Cleansing Mask [RM20++] dengan Bioglo Pure Aloe White Radiance Facial Mask. [RM 15++]
both beli dekat Cosway.
impossible la kalau aku cakap aku tak ada jerawat lansung kan. kadang-kadang ada jugak sangkut 2,3.
so, aku guna Nexcare Acne Patch, tak pun Nixoderm.
*dah buruk sebab aku beli dah lama, guna pun sekali sekala kan*
kesimpulannya,
muka kita ni kena jagalah. invest lebih sikit pun tak apa. kalau muka kulit dah cantik, tak payahlah pakai makeup tebal-tebal. save duit tak payah beli makeup. tak payah nak edit gambar kat FB/blog lebih2. ye tak?
yang paling penting~ senyum. tak perlu kata apaapa.
hohoho.

6 comments:

  1. auwww heheheh kesan gambar ketiga yang memberi impak. hahahaha

    ReplyDelete
  2. @AcidFlynN Wraith jeles kan?kan? jgn buat bahan plak. kah3~~

    ReplyDelete
  3. okay. baru sampai blog ni tahun 2012. thanks for the tips okayyyy! :D

    ReplyDelete
  4. Toner simple tu ok x? ..review sikit? Tq

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...