Saturday, October 22, 2011

[review-ing] ACUVUE® advance Plus with HYDRACLEAR Contact Lense

Last month aku ada redeem sample Acuvue Contact Lense.
Acuvue® Advance Plus with Hydraclear to be exact.
[psst..kalau korang pun nak, boleh pergi kat sini-->KLIK!]
so, today i've decided to try this.
well~ I'm  not a regular contact lense user though.
leceh. nak buka balik, nak basuh, then nak pakai.
ugh~
plus bila pakai contact lense mata aku jadi kering, merah walaupun baru sejam.
(>____<)"
sebelum ni, aku pakai yang monthly disposable punya.
yang aku redeem ni yang 2 minggu punya.
what it's claims?
ACUVUE® ADVANCE® PLUS is an innovative lens featuring HYDRACLEAR® Technology providing all day moisture for exceptional comfort - you’ll barely feel the lens in your eye! See with crisp vision and feel comfortable in your lenses from Day 1 to Day 14.
result:
First 1 hour
lepas pakai aku terus keluar rumah. as a minah rempit yang berjaya, normally, bila pakai contact lense, angin menderu dari arah depan *skema* memang buat mata aku kering and pedih. 
tapi this time tak pula. sampai aku fikir contact lense aku dah jatuh sebab tak rasa apa pun kat mata.
after 2 hour
masih OK. a lil bit dry. sebab duduk dalam aircond.
after 4 hour in a row
after re-wet it 2 times. still mata tak merah.
yeah~
dah jumpa contact lense yang sesuai dengan aku.
lepas ni boleh pergi beli.
like?
yes! yes! yes!
dislike?
still, pakai contact lense memang leceh.
*pemalas~*
overall.
highly recommended!
4/5
seriously. untuk 1st timer tak payah risau. Contact Lense ni memang best and easy handling.
antara masalah yang selalu kita ada bila time nak pakai contact lense ni kan *termasuk aku*,
kita confuse, contact lense tu terbalik ke tak.
kan?
tapi dengan Acuvue®, kalau korang perasan ada tulis 123.
kalau korang tengok tulisan 123 tu terbalik. maknanya lens tu terbalik lah.
nampak tak? 
[klik gambar untuk tumbesaran pesat]
[klik gambar untuk tumbesaran pesat]
senang kan?

For more info boleh check dekat ACUVUE page.

1 comment:

  1. aku xpenah la pakai contact lenss. pengsan kot. hehe

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...