Wednesday, June 29, 2011

3rd day blog challenge

Day 3 – Your Dream House.
my dream house?
mini bungalow with 4 rooms;
[1# my husband n i 2# daughter 3# son 4#guest room]
and large garden
[so i can make my own herb and vege garden]
interior simple and practical;modern and organized
smart home
full with utilities 
tu je la :]

Tuesday, June 28, 2011

2nd day blog challenge

Day 2 – Favourite home food and its recipe.
oh.saya suka makan ayam asam pedas. dengan telur kicap + nasi. dessert: chocolate mousse oh. fusion habes. best! eh. boleh ke banyak-banyak? 
*suka hati aku*

RESEPI AYAM PEDAS IBU
bahan:
Bwg putih seulas (yg sedang2)
Bwg Merah 4 ulas
Kunyit sikit
Halia sikit
Serai tumbuk sikit
ayam
cili kering 6 sudu
bendi (xnk ltk pun xpe)
garam gula
daun kesum
air asam jawa
cara:
tumbuk bwg2,halia,kunyit
tumbuk serai sikit
tumis benda tumbuk dgn serai smpi garing
tumis cili smpi garing bubuh gula sikit
dah garing bubuh ayam gaul
bubuh air asam jawa sket (xmo ltk pun xp)
bubuh air
renihkan
dah masak bubuh daun ngan sayur
siap.

RESEPI TELUR KICAP IBU
bahan:
telur
kicap 
halia 3cm
bawang putih seulas
bawang besar sparuh
cara:
goreng telur.letk tepi
potong bwg ngan halia halus2.tumis smpi naek bau.
bubuh telur.bubuh kicap.bubuh air.
tips: letak cukup rasa pun best.

hari ni makan marrybrown. sedap-sedap.
*gemok~~*
aku rasa akulah isteri paling malas setakat ni
*sorry sayang..again and again*
so, untuk hilangkan rasa sebegitu rupa.
esok nak masak ayam asam pedas la untuk yang tercinta :]
and. semalam ada satu contest due. and yes! i win my first GA from Queen!
hah~!
entah apa la aku dapat nanti kan. teruja-teruja.
*can't wait*
[nak bookmark kat SnJ!]
panjang entri aku kebelakangan ini*


gambar sekadar hiasan

Monday, June 27, 2011

o.dem.new obsession.

..adoi..
semenjak dua menjak takde kerja ni aku macam sangap bosan
hah~!
>cuti lama lg.jadi surirumah sepenuh masa buat sementara waktu<
*gedik*
tak semena-mena menjalankan aktiviti blogwalking, tetibe rasa nak buat blog contest macam fatin dan lain-lain creature
#credits to fatin
[jeles dengan hadiah kemenangan beliau sgala bagai]
kira hari ni 1st day contest blog aku la
lepas tu tengok ramai orang buat 30 days Blog Challenge pulak
[ntah sape-sape, ang google la banyak kuar; balqis pun ada join]
aku pun kalut nak buat 30 days Blog Challenge
*agak meroyan di situ*
so, aku start entry dari sekarang.
so, in the future. boleh la aq baca balik and gelak-gelak kat diri sendiri.
[pathetic.excited bai~]


Day 1 – A photo of yourself and a description of how your day was.
hari ni takda apa berlaku, normal [bagi akula kan~]
hari ni buat blog GA spanjang hari
err..sampai malam?
normal.
keluar ambil angin.
normal.
masak dan makan ayam bakar.
normal.
baca buku sepanjang hari dan berulang.
normal.
online.online.online.
normal.
[letupkan soket akibat penggunaan barang elektrik melampau]
[ooooopppppppppssssss]
panik.
my life is normal.and dull.tak berjalan sebab dah boring jalan.
tak bersosial* sebab semua sibuk dengan hal masing-masing
kerja segala bagai
*online.exceptional.
so dengan berbekalkan streamyx yang boleh tahan laju jugak la sebagai peneman; i kill time with these thing.a lot.
takkan nak main sudoku 24/7 pulak kan?
that's all for today.sambung besok.
#dem.aq rasa entry aq panjang berjela#

Sunday, June 26, 2011

then she

#bebel pagi sebab kena tinggal smbil tggu kentang masak dalam oven.hah~!
style lain:
semalam aku go through my blog. i'm not really blogging. hah!
copypaste balik entry yang lama
::25 post isi hati::
for the past few years; uh.i think.
this not my first time though.not my first deleted blog.oh.kenangan.
kadang-kadang rasa mahu juga seperti dulu.seperti yang lain.
*blogwarna warni.full of life.saya menang motor.lagu dan widget sgala macam*
nak!nak!nak!mahu!mahu!mahu!
then i realized.oh damn.i didnt live my life to the fullest.
MISTAKE!MISTAKE!MISTAKE!
tapi.tapi.tapi.
what is this blog actually about?
recipe?review?life?sharing?menang bagai?
ah.tak kesah la.kang aku rasa nak menang sgala.aq blog la.
kang aku teruja nak buat review.aku buatla.
kang aq tungtangtungtang bagai. aku taipla.
boleh kah?
saya.saya.saya.
saya tak tahu nak menulis. cuma taip apa yang terlintas.
(*_____*)"
ntah apa-apa

Saturday, June 25, 2011

it's my birthday!

aktiviti:
ya.chocolate mousse menjadi.
tak larat nak habiskan.
dengan pelam yang dah peram 3 hari.
manis.manis.manis.
siap-siap ke Jaya Jusco bersama yang tercinta.
MPH sgala bagai. 
*beli buku lagi (X____X)"
bunga ros tiga warna jadi saksi.
merah,kuning,pink.
oh.saya tahu itu.
i read your mind since fifty years ago.
tapi you still mampu make my heart melt.
rasa macam cinta berputik semula.
cinta lagi banyak.terima kasih sayang.
yang tak terluah:
xperlu berhabis duit.
i'm not that kind of girl.
chocolate, teddy and bunga bagai.
yang paling dalam:
ya.saya dah 22.
a little bit sad cause i've done nothing.
no achievement.
yet.
encore.encore.encore.
rasa macam nak jadi suri rumah sepenuh masa.
jadi isteri dan ibu terbaik.
rasa macam dah tak mau belajar.
tapi takut anything happen in the future.
adakah jaminan?
takut bila satu masa esok.
toleh ke belakang;
oh.damn.menyesal.
harapkan miracle happen.
bolehkah datang bergolek?
harapan:
semoga hari mendatang lebih baik dari semalam :]

Friday, June 24, 2011

jakun.

tengah sorang2 tetiba terasa nak belek telefon wireless cord
ya, telefon yang dapat free tu.
dah masuk 4 bulan pki streamyx. tiap2 bulan bayar RM110++.
tapi xpernah sekalipun guna telefon tu untuk call.
nk try call la.
tp, nk call sp?


#aku sibuk buat chocolate mousse titlinihan.
tak tau la jadi ke tak ni *finger crossed*
yup,esok birthday saya :]

Monday, June 20, 2011

malu.

ya.
akibat aku yang excited nak jadi miss-know-it-all.
akhirnya malu sendiri.
damn. malu giler.

#lain kali ambil tahu pasal paras glukos, okay?

Monday, June 13, 2011

mana nak cari duit banyak tu?

ah.more mistake.
and again.
menyesal pun tak guna.
rasa sedikit better.
bila terluah rasa di dada.
bila ayah ibu tak cakap apa.
menyokong apa adanya.

#terima kasih ibu ayah.

Sunday, June 12, 2011

it's our 4th month

4 bulan.
xsangka boleh bertahan selama ni.
*bajet*
after all i've been through.
well, gelora emosi kan.
dessert jd saksi.
chocolat indulgence.pecan butterscoth.
tak ketinggalan juga chocolate lava.
*damn.sweet tooth*
*cheeeeeeeeezzzyyyyy*
sayang, jangan malas-malas lagi ya.
you have big responsibility.
tunjukkan dekat saya awak pilihan yang tepat.
jangan bagi rasa;
menyesal;
ragu-ragu;
terlintas di pemikiran.
saya cuba jadi yang terbaik untuk awak.

# i love you

Saturday, June 11, 2011

going back to JB.

can't wait.
dah berbulan kot tak balik.
nak bawa balik yang tersayang.
buih sana.buih sini.
last-last kena ikut jugak.
sorry sayang (^____^)"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...